Novosti

UZ POTPORU POSLOVNE ZONE Nove novčane potpore Udruzi Nada i Dječjem vrtiću Ivančice

Srijeda

Nastavlja se uspješna suradnja Poslovne zone Ivanec i Projektnog ureda za EU fondove Grada Ivanca s udrugama civilnog društva i ustanovama na području našeg grada.

Potvrđuje to i podatak da je proteklih dana Udruzi udomitelja „Nada“ Ivanec odobren već treći trogodišnji projekt.

Ovoga puta riječ je o projektu „Osnažena obitelj, sretno dijete – faza II“. Projekt je za sufinanciranje odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udruzi je bespovratno odobreno 170.000 kuna na godišnjoj razini, a pošto je riječ o trogodišnjem projektu, to znači da će za to vrijeme Nada za svoj rad ostvariti potporu vrijednu ukupno 510.000 kuna.

Projekt je usmjeren na pomoć u učenju djeci iz udomiteljski obitelj i djeci u riziku, a njime je također predviđeno da stručni tim udruge pomaže i radi i s obiteljima u riziku iz lokalnih zajednica.

Ove aktivnosti nastavak su istoimenog projekta sufinanciranog prvi put 2017. godine, što je još jedna potvrda prepoznatog socijalnog i humanitarnog djelovanja Udruge udomitelja Nada.

Kao što je navedeno, ovo je već treći trogodišnji projekt realiziran slijedom odlične suradnje Projektnog ureda za EU fondove i Udruge Nada.

Konkretno, od strane Nacionalne zaklade Udruzi je odobrena podrška u iznosu od 203.825 kuna. Za projekt „Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo“, a koji je također odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nadi je odobreno 160.000 kuna.

Sa spomenutih 170.000 kuna iz trećeg projekta, za rad Udruge u 2020./2021. godini osigurano je ukupno 533.825 kuna. Isti iznos ostvarit će se svaku godinu, u naredne tri godine, ukoliko projekti budu uspješno provedeni.

Osim toga, Nadi je odobreno i 6.000 kuna potpore na natječaju HEP-a, za projekt „Učimo održivo, stvaramo prirodno“. Njime je predviđeno da Nada dobivena sredstva uloži u svoj eko vrt, u što bi se uključila djeca iz udomiteljskih obitelji te time svoje slobodno vrijeme upotpunila novim sadržajima i vještinama korisnim za svakodnevni život.

Na istom natječaju donacija je je odobrena i Dječjem vrtiću Ivančice, za projekt „Integracija djece s teškoćama u razvoju u redoviti program“, sufinanciranom u iznosu od 8.000 kuna. Kroz projekt ivanečki će vrtić nabaviti potrebnu opremu, didaktičke sprave i igračke neophodne za rad s djecom s teškoćama, a sve u cilju njihove lakše integracije u redoviti vrtićki program.

Svi ovi projekti izrađeni su uz stručnu i savjetodavnu pomoć Projektnog ureda za EU fondove koji djeluje u sklopu Poslovne zone Ivanec.

Važno je spomenuti da se suradnja Nade i Vrtića s Poslovnom zonom nastavlja i dalje, u fazi provedbe projekta, gdje će Zona u sklopu pojedinih projekata (kao vanjski suradnik) održati edukacije.

Izrada i apliciranje projektnih prijava za sve udruge i gradske ustanove uvijek su besplatni i to je oblik potpore njihovu djelovanju od strane Grada Ivanca koji, kao osnivač gradske tvrtke Poslovna zona Ivanec d.o.o., na taj način izlazi u susret i potiče rad civilnog društva i ustanova.

print