Novosti

Mjere za očuvanje radnih mjesta za poduzetnike dostupne i u lipnju – javite se Projektnom uredu za EU fondove

Petak

Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19) ostaje na raspolaganju poduzetnicima, obrtnicima, OPG - ovima i fizičkim osobama koje obavljaju samostalnu djelatnost i tijekom lipnja.

Za svaki naredni mjesec Hrvatski zavod za zapošljavanja donosit će odluke o djelatnostima koje mogu koristiti najpopularniju korona mjeru.

Sukladno važećoj odluci, potporu mogu koristiti poduzetnici koji posluju u nekom od sljedećih sektora: poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, prijevoz i skladištenje, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti, umjetnost, zabava, ostale uslužne djelatnosti, organizatori kulturnih, poslovnih i sportskih i svadbenih događanja.

Poslodavci trebaju dokazati da su u svibnju 2020. godine imali pad prihoda za najmanje 50% u odnosu na svibanj 2019. godinu. Visina potpore iznosi 4.000,00 kuna za mjesec lipanj po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno razmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu.

Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom za EU fondove, Projektnim uredom, nastavlja poslovnu zajednicu kontinuirano informirati o mjerama koje su im na raspolaganju, a proizašle su iz gospodarske situacije uzrokovane koronavirusom. O dostupnoj mjeri, njezinim izmjenama i dopunama Poslovna je zona izradila informativni newsletter, a koji je poslan na tristotinjak mail adresa ivanečkih poduzetnika. 

Detaljne informacije poduzetnicima su dostupne preko online kanala komunikacije, a mogu ih dobiti i preko aplikacija Skype ili Zoom. Također, poštujući sve propisane epidemiološke mjere informirati se mogu i osobno u Projektnom uredu za EU fondove.

Kako bi iskoristili sve dostupne mjere i mogućnosti poduzetnici se pozivaju da se u Projektni ured jave na broj telefona 042/645-435 ili 042/645-482 te na mail adresu [email protected] .

print