Novosti

Više od stotinu biciklista iz pet zemalja na Prvenstvu Hrvatske Downhill Ivanec 2015.

Ponedjeljak

Brdsko biciklistički klub Ivanščica proteklog je vikenda, 13. i 14. lipnja, u najatraktivnijoj i najekstremnijoj biciklističkoj disciplini – brdskom biciklističkom spustu (downhill) ugostio najbolje bicikliste s područja Hrvatske i susjednih zemalja. Utrka se vozila u pet kategorija- Elite Man, Elite Women, Junior M, Master M i Rekreativac, a poredak je bodovan i za Hrvatski kup.
U utrci su nastupila 102 biciklista iz Austrije, Mađarske, Slovenije, BiH i Hrvatske. U kategoriji Elite Man najbrži je bio slovenski natjecatelji Miha Ivančič (3:31,58), dok je najbolji hrvatski downhiller Nikola Klačinski iz Kluba koturaša Jastrebarsko na cilj stigao sedmi, u vremenu 3:49,48.

Državna prvakinja u kategoriji žena je Dubravka Družeta iz BK TNT (5:53,15), a slijede je Marija Subotić te Tea Marković iz Ivanca, obje članice jastrebarskog Kluba koturaša. Među juniorima prvi je bio Luka Šimunac (4:04,75), član BK Stina/AAA concept team, u Master kategoriji pobijedio je Csaba Gyulai iz Mađarske, ameđu hobistima prvi je bio Nino Dušak.

Natjecatelji stazu Downhilla Ivančice hvale kao jednu od najatraktivnijih u Europi, a ono što se sa sigurnošću može potvrditi jest činjenica da je najteža u Hrvatskoj i jedna od zahtjevnijih u regiji. Utrka je bila i odlična turistička promidžba za ivanečki planinski turizam, a organizatori teže za jačom potporom pokrovitelja i sponzora kako bi je mogli nominirati kao utrku za Europski kup.

Među brojnim sponzorima, utrku je podržao i Grad Ivanec.

print