Novosti

PRIMOPREDAJA Završila rekonstrukcija društvenog doma u Jerovcu Gornjem sufinancirana sredstvima EU fonda za ruralni razvoj

Srijeda

Službenom primopredajom dovršenog objekta Gradu Ivancu, u utorak, 2. lipnja, označen je završetak radova na rekonstrukciji i energetskoj obnovi društvenog doma u Jerovcu Gornjem. Nekad trošan objekt rekonstruiran je od poda do krova. 

Izgrađeno je novo krovište, termofasada, uređeni su podovi, postavljene su nove instalacije i stolarija, uvedeno je plinsko grijanje, sanirana je vlaga te obavljen niz drugih pratećih radova koji će građanima omogućiti ugodan boravak u novim društvenim prostorima.

Tim povodom objekt je obišao gradonačelnik Milorad Batinić u pratnji resorne pročelnice Marine Držaić, direktora tvrtke ISF koja je izvodila radove Tome Fištreka i predstavnika nadzora Luke Vidonija iz IPC-a inženjeringa, a pridružili su se i gradski vijećnik iz toga kraja Zdenko Đula, članovi Vijeća MO-a Jerovec Gornji Tomica Petak (predsjednik) i članovi Dijana Canjuga, Goran Slavinec i Kristijan Tot te bivši predsjednik MO-a Mario Canjuga.

Obraćajući se nazočnima, gradonačelnik M. Batinić pozvao je mještane da ovaj ugodni prostor koriste što više, kako za manja društvena i obiteljska okupljanja i druženje mladih, tako i za sastanke mjesnog odbora, održavanje izbora itd. 

-Ono što slijedi jest opremanje, prvenstveno glavne dvorane, kako bi se u njoj mogli održati izbori 5. srpnja, a nadam se da će se i sami građani angažirati oko uređenja okoliša – poručio je gradonačelnik.

Pročelnica UO za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu M. Držaić naglasila je da ukupna vrijednost radova izvedenih temeljem EU projekta iznosi 396.235,93 kuna, od čega procijenjena vrijednost potpore iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (preko natječaja LAG-a Sjeverozapad) iznosi 252.000 kuna ili maksimalno 90%.

Tomu treba dodati i troškove stručnog nadzora te rashode koji su bili nužni za stavljanje građevine u funkciju (a nisu bili obuhvaćeni EU projektom), u ukupnom iznosu od 85.735 kuna.

Domaćini na čelu s predsjednikom Vijeća MO-a T. Petakom Gradu su uputili izraze zahvalnosti na realizaciji ovog projektate naglasili da je novi dom iznad njihovih očekivanja. 

Ono što sada slijedi jest opremanje glavne dvorane (za koju su stolovi i stolci već naručeni) te kuhinje i pratećih prostora.

print