Novosti

Počinju manifestacije u sklopu bogatog programa obilježavanja Dana grada Ivanca 2015.

Subota

Izložbom vina koju priređuje Udruga vinogradara i vinara Peharček i predstavljanjem zbirke pjesama „Zviraj rieči“ Darka Fodera te izložbom „U prošlost Ivanca riječju i slikom“ Ivanečkog kluba kolekcionara u petak, 12. lipnja, počinju prve manifestacije u sklopu bogatog programa obilježavanja Dana grada i njegovih 619 godina pisane povijesti. Manifestacije se nastavljaju u subotu i nedjelju, 13. i 14. lipnja, atraktivnim downhillom, brdsko biciklističkim spustom na Ivančici koji organizira BBK Ivanščica.

U subotu, 13. lipnja u 10 sati u Srednjoj školi Ivanec održat će se 2. sportski susreti osoba s mentalnom retardacijom Igrom do prijateljstva.

U utorak, 16. lipnja, počinju središnje svečanosti uz Dan grada, a središnji događaj bit će svečana sjednica Gradskog vijeća Ivanca. Bit će to i prilika za osvrt na postignuća Ivanca u protekloj godini, ali i prilika da se zaslužnima dodijele javna priznanja Grada Ivanca.

U srijedu, 17. lipnja, u rad će biti puštena vodosprema Pilana II kapaciteta 800 m³. U rad će se simbolično pustiti i vodovod u Prigorcu.

Seminarsko - edukativni program Poslovni uzlet koji u četvrtak, 18. lipnja, organizira Grad Ivanec u suradnji s Poslovnim dnevnikom i Varaždinskom županijom namijenjen je poduzetnicima, obrtnicima, studentima, nezaposlenima i svim ostalim ciljanim skupinama. Održat će se u Hotelu Orion, a sudionicima je ovaj program prilika za poslovno educiranje.

Već u jutarnjim satima, 19. lipnja, počinje 6. gospodarski sajam u Ivancu. Službeno će biti otvoren istog dana u 15 sati. U poslijepodnevnim satima program priređuju Društvo Naša djeca (Mali ivanečki festival) te domaća i gostujuća kulturno – umjetnička društva. U večernjim satima će, prije nastupa tamburaških sastava Kao nekad i Kavalira te rock benda Trnje Live Acoustic, nastupiti i cirkusant Tontorino te razveseliti djecu.

Subotnji program 20. lipnja počinje u 9 sati Gospodarskim sajmom, a u 10 sati ispred crkve starta 22. međunarodna brdska utrka „Ivančica 2015“. Na središnjoj bini program započinje u 9.30 predstavom Veliko putovanje malog puža, nakon čega slijede nastupi dječjih udruga i KUD-ova.

Natjecanje u pripremanju gulaša „Ivanec kuha“ počinje 20. lipnja u 15 sati. Očekuje se preko dvadesetak sudionika, a novac prikupljen od prodaje gulaša bit će darovan u humanitarne svrhe, kao pomoć jednoj ivanečkoj obitelji s dvoje djece, u cilju prikupljanja novca za gradnju kupaonice.

U 18.30 nastupit će Varaždinske mažoretkinje, Varaždinske anđelice te plesni par Ivana Matić i Mateo Mudri, a osim toga, gledatelji će moći uživati u izvedbi srednjovjekovnih plesova. Potom slijedi veliko izvlačenje nagrada za posjetitelje Gospodarskog sajma. Nastup Jacquesa Houdeka i Nine Kraljić očekuje se oko 21 sat, a nakon njih nastupit će Peti element i VIS Breskvice. Vatromet je na rasporedu u 23 sata.

Program će završiti u nedjelju, 21. lipnja, estradnim nastupima Klape Kampanel, Pop rock grupe Vatra s Ivanom Dečakom te Tihomira Kožine.

Obilježavanje godišnjice pogibije branitelja Željka Biškupa bit će u petak, 19. lipnja, na mjesnom groblju u Radovanu. Vijenci će se na spomen obilježja poginulim antifašističkim borcima u Ivancu, Radovanu i Margečanu u povodu Dana antifašističke borbe položiti u ponedjeljak,  22. lipnja, u 9 sati.  Povodom Dana državnosti, u srijedu, 24. lipnja, s početkom u 18.10 sati, položit će se cvijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima Domovinskog rata na Trgu hrvatskih ivanovaca, nakon čega će se održati svečana misa povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja.

Planinarski klub Ivanec organizira u četvrtak, 25. lipnja, 5. planinarski pohod Tragom vitezova ivanovaca, a misa na Ivančici održat će se u nedjelju, 28. lipnja, s početkom u 11 sati.

 

Želimo vam dobru zabavu!

 

print