Novosti

Besplatni udžbenici za sve učenike – u ponedjeljak prikupljanje i razmjena knjiga u Osnovnoj školi Ivanec

Subota

Varaždinska županija jedinstvenim projektom sufinanciranja nabave udžbenika za osnovne škole, postupcima razmjene, otkupa  i dokupa novih udžbenika, osigurava besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima na početku školske godine. Ovom se izuzetno važnom mjerom stvaraju preduvjeti da svi imaju jednake šanse tijekom obrazovnog procesa te se omogućava da svi učenici osnovnih škola (oko 10.500 učenika) kojima je osnivač Varaždinska županija, za vrijeme svog obrazovanja koriste besplatne školske udžbenike.

Evidencija o korištenju udžbenika vodi se putem jedinstvenog informatičkog sustava u knjižnici kroz jednostavno zaduživanje i razduživanje pri čemu je u svakom trenutku vidljivo kod koga je koja knjiga.

S obzirom na to da svaka škola radi promicanja razmjene i daljnjeg korištenja školskih udžbenika organizira prikupljanje i razmjenu udžbenika, ovaj projekt ove će godine u fazi preuzimanja knjiga od učenika biti predstavljen u ponedjeljak, 15. lipnja, u knjižnici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu s početkom u 9 sati.

Predstavljanju će nazočiti župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alen Kišić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

print