Novosti

U utorak, 19. svibnja, 35. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Utorak

Dvadeset točaka dnevnoga reda naći će se pred vijećnicima Gradskog vijeća Ivanec na 35. sjednici koju je njegova predsjednica Ksenija Sedlar Đunđek sazvala za utorak, 19. svibnja. 

U skladu s dogovorom predsjednika stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća, i ova će se sjednica održati elektroničkim putem.

Glavnina točaka ove sjednice bit će niz izvješća Grada, gradskih ustanova i tvrtki za 2019. godinu koje, slijedom propisa i zakona, Gradsko vijeće treba razmotriti i usvojiti. 

Riječ je ponajprije o izvješćima o poslovanju gradskih ustanova u protekloj godini – Dječjeg vrtića Ivančice, Gradske knjižnice i čitaonice te Pučkog otvorenog učilišta. 

Također, razmotrit će se i izvješće Ivkoma d.d. o poslovanju groblja te izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima njegova uklanjanja i provedbi mjera za sprečavanje odbacivanja otpada. 

Na dnevnom je redu i izvješće o radu davatelja javne uslugeprikupljanja otpada za prethodnu kalendarsku godinu, zatim dopuna Odluke o upravljanju grobljima, izvješće o izvršenju Plana djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda za 2019. te donošenje Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Plana zaštite od požara.

Nadalje, pred vijećnicima će se naći i Odluka o izvršenju gradskog proračuna za 2019. godinu zajedno sa svim pratećim izvješćima – o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Programa održavanja infrastrukture, Programa javnih potreba u sportu zajedno s izvješćem Zajednice sportskih udruga za 2019., kao i izvješća o izvršenju programa javnih potreba u kulturi i socijalnoj skrbi. 

Uz izvješće o realizaciji Akcijskog plana provođenja projekata za 2019. godinu predviđenih Strategijom razvoja Grada Ivanca za razdoblje 2014. – 2020., na dnevnom redu je i izvješće o radu gradonačelnika u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine.

print