Novosti

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA Hvala Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec!

Petak

U povodu Svjetskog dana Crvenog križa, u ime svih građana Ivanca čestitku svim djelatnicima, aktivistima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec uputio je gradonačelnik M. Batinić.

U aktualnoj epidemijskoj situaciji, današnji dan ujedno je prilika za zahvalu Gradskom društvu na golemom poslu obavljenom tijekom proteklih kriznih mjeseci.

Pritom treba naglasiti da je Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, kao sastavni dio operativnih snaga sustava civilne zaštite i spašavanja, u vrijeme epidemijske situacije svoje djelovanje dodatno usmjerilo na pomoć ranjivim skupinama stanovnika.

A to znači - osobama starije životne dobi, kronično bolesnima, kojima je kretanje ograničeno, a koji nemaju bliskog člana obitelji, prijatelja ili susjeda, te osobama u samoizolaciji.

 U suradnji s DVD-ovima, HGSS-om te s volonterima iz Udruge Nada i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, volonteri Crvenog križa podijelili su prehrambeno-higijenske pakete svim korisnicima socijalnog programa na području bivše općine Ivanec.

Podijeljeno je ukupno 395 paketa, od čega je 104 paketa dobilo 70 obitelji s područja grada Ivanca.

Pakete, vrijedne 34.000 kuna, iz vlastitih je sredstava nabavio Crveni križ, dok je dio kupljen iz donacije tvrtke Holcim (7.000 kn). Uz osnovne namirnice i higijenske potrepštine, korisnici su dobili i dodatni paket hrane za djecu te higijenski paket specifičan za  epidemiološku situaciju.

Na terenu je distribuirano 3 tone robe.

 Podjela korisnicima izvršena je na siguran način, uz poštivanje svih sigurnosnih protokola i uputa Hrvatskog Crvenog križa.

Uz rad na terenu, volonteri su u prostorijama GDCK-a dežurali i bilježili potrebe korisnika za hranom, lijekovima i drugom robom. Od ukupno 71 prijavljenog volontera, 44 ih je bilo s područja grada Ivanca i to iz Kluba mladih Ivanec, iz Udruge Nada i UDVDR-a Ivanec. Oni su ukupno odradili 221 volonterski sat.

-  Podjelu robe korisnicima izvršili su na siguran način, uz poštivanje svih sigurnosnih protokola i uputa Hrvatskog Crvenog križa. Svi volonteri obavezno su prošli kroz edukaciju i s njima su sklopljeni ugovori o volontiranju – istaknula je ravnateljica CK Jasminka Ruhek.

 I u epidemijskoj situaciji Crveni križ je provodio akcije prikupljanja krvi od dobrovoljnih davatelja. No, krvi za medicinske potrebe još nedostaje, pa su stoga svi davatelji pozvani da se odazovu sljedećim akcijama u Ivancu, 9. i 16. lipnja.

Istaknimo također da je CK kraju priveo akciju Solidarnost na djelu započetu najesen lani te prikupljenih 16.000 kuna rasporedio na vaučere korisnicima socijalnog programa za nabavu odjeće i obuće te školskog pribora. Čestitamo!

print