Novosti

GRADSKO VIJEĆE Donesena Odluka o zajedničkom obavljanju poslova CZ u izdavanju propusnica na području Ivanca, Lepoglave, Klenovnika, Voće i Maruševca

Četvrtak

Gradsko vijeće Ivanca na svojoj je 33. sjednici održanoj u četvrtak, 16. travnja, donijelo Odluku o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka na području gradova Ivanec i Lepoglava te općina  Klenovnik, Maruševec i Donja Voća.

Za Odluku je glasovalo (elektroničkim putem) 16 vijećnika, dok jedan vijećnik zbog bolesti nije izvršio glasovanje.

Sjednica je trebala biti održana dan prije, u srijedu, ali je odgođena zbog dodatnih konzultacija s mjerodavnim organima i međusobnog usuglašavanja JLS-ova.

Cilj ovakve odluke jest da se građanima, koji imaju prebivalište ili stalno boravište na području ovih gradova i općina, omogući kretanje bez propusnica, naravno uz obvezu strogog poštivanja svih propisanih mjera zaštite i samozaštite.

Uvođenje ovakvog režima omogućeno je Zakonom o sustavu civilne zaštite u kome stoji da dvije ili više jedinica lokalne samouprave, koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu, pripadaju istom geografskom području i dijele iste rizike, mogu zajednički organizirati obavljanje poslova civilne zaštite u situacijama kakva je trenutačna.

O ovakvom režimu dnevnih migracija pozitivno su se očitovali županijski Zavod za javno zdravstvo i županijski Stožer civilne zaštite, ocijenivši da trenutačna epidemiološka situacija u ivanečkome kraju omogućava kretanje građana bez propusnica.

Gradsko vijeće ujedno je ovlastilo gradonačelnika M. Batinića da, u ime Grada Ivanca, s ostalim gradovima i općinama sklopi Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite, odnosno o uređivanju međusobnih odnosa oko izdavanja propusnica.

print