Novosti

Grad Ivanec poziva gospodarstvenike: Podnesite zahtjev za oslobađanje plaćanja gradskih komunalnih davanja!

Utorak

Temeljem Odluke o mjerama potpore u vrijeme trajanja ograničenja i zaštite izazvanih epidemijom coronavirusa koju je na svojoj 32. sjednici u četvrtak, 2. travnja, donijelo Gradsko vijeće Ivanec, gradska uprava Ivanec poziva sve gospodarstvenike koji posluju na administrativnom gradskom području, a kojima je rad zabranjen odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, da Gradu dostave zahtjev za primjenu krizne mjere kojom se:

Sukladno navedenoj Odluci, nakon završetka važenja Kriznih mjera, odnosno ograničenja obavljanja djelatnosti čije obavljanje je zabranjeno odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a kao poticaj oporavku gospodarstva, navedeni gospodarstvenici bit će oslobođeni plaćanja utvrđene naknade u visini 50% utvrđene obveze i za naredno razdoblje od 3 mjeseca.

Za ostvarivanje navedenog prava na oslobođenje od plaćanja utvrđene naknade u cijelosti, podnosi se obrazac Zahtjeva za primjenu krizne mjere.
Obrazac je potrebno dostaviti u Grad Ivanec putem e-pošte [email protected],  poštanske službe ili putem poštanskog sandučića ispred ulaza u Gradsku vijećnicu, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, do 25. travnja 2020. godine.

Svi potrebni obrasci zahtjevi nalaze se u privitku ovoga poziva.

Ukoliko je od strane gospodarstvenika plaćanje već izvršeno po dosad ispostavljenim računima, Grad Ivanec neće vršiti povrat sredstava, već će se izvršiti prijeboj s budućim zaduženjima.

Nadležni upravni odjel izradit će službenu evidenciju obveznika/gospodarskih subjekata koji ostvaruju pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade u cijelosti te će se na njih odredbe Odluke primijeniti neposredno, bez donošenja novih Rješenja, na način da će im se dostaviti računi sa umanjenim iznosima.

Nadalje, gospodarski subjekti čije obavljanje djelatnosti nije zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite oslobađaju se plaćanja utvrđene im naknade u visini od 50% utvrđene obveze, za vrijeme trajanja Kriznih mjera, te za naredno razdoblje u trajanju od 3 mjeseca, kao poticaj za oporavak gospodarstva.

Gospodarski subjekti čije obavljanje djelatnosti nije zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera ne trebaju dostavljati zahtjev na propisanom obrascu, već će se i na njih odredbe Odluke primijeniti neposredno i bit će im dostavljeni računi s umanjenim iznosima.  

Za sva dodatna pitanja zovite na tel. 042 404 878, 042 492 864, 042 404 885, 042 404 882, fax: 042 492 877 ili e-mailom: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

print