Novosti

VAŽNO Obavijest Zagrebačke banke umirovljenicima o isplati mirovina

Petak
• Isplata mirovina iznimno kreće 8. travnja, umjesto 10. travnja
• Mole se svi umirovljenici da za isplatu mirovina koriste bankomate
• Prva tri dana isplate, 8.-10. travnja, radit će većina poslovnica, umirovljenici imaju prednost 
• U slučaju dolaska u poslovnicu, građani se mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te klijenata međusobno.

Kako bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, Zagrebačka banka će, u suradnji s državnim tijelima, mirovine za ovaj mjesec isplaćivati već od 8. travnja. Na taj način želi se smanjiti istovremeni dolazak većeg broj umirovljenika u poslovnice te time zaštititi njihovo zdravlje. 

S obzirom na situaciju i povećan oprez, savjetuje se umirovljenicima da na dan isplate mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata. 

Zagrebačka banka ukinula je naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj te na taj način klijentima dodatno olakšala pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu. 

Kako bi novac mogli podići na bankomatu, korisnici trebaju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenici koji trebaju dodatne informacije o kartici ili ne posjeduju PIN mole se da kontaktiraju banku na broj 01 3789 620 te zatraže ponovnu dostavu PIN-a. Novi PIN će im biti dostavljen na prijavljenu adresu. 

Svjesni da pojedini umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, banka apelira da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih.

U slučaju da ipak moraju posjetiti poslovnicu, klijenti se moleda provjere dostupnost najbliže poslovnice na stranicama banke: https://www.zaba.hr/home/o-nama/obavijest-o-privremenim-radnim-vremenima-poslovnica ili na besplatnom telefonu 0800 00 24. 

Prva tri dana isplate, od 8. do 10. travnja, većina poslovnica banke bit će otvorena. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost.  

Također, kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenicima se savjetuje da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to: 

  • Srijeda, 8. travnja –  prezimena od A do H
  • Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O
  • Petak, 10. travnja – prezimena od  P do Ž 

Zagrebačka banka moli sve ostale klijente da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima, kojima je dolazak u poslovnice neophodan. 

U skladu s mjerama opreza, klijenti se mole poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno. 

print