Novosti

U Industrijskoj zoni Ivanec BGW grupa gradi novu proizvodnu halu i poslovni objekt vrijedne 2 milijuna eura

Četvrtak

U Industrijskoj zoni Ivanec u tijeku je nova greenfield investicija „teška“ 2 milijuna eura.

Na poslovnoj čestici ukupne površine 10.000 m2 (pokraj Ivkoma), koju je BGW Group d.o.o. prije nešto više od godinu dana otkupio od Grada Ivanca i Ivkoma d.d., ova ugledna tvrtka gradi proizvodnu halu površine 900 m2 te uz nju i vezan poslovni objekt na tri kata, koji će raspolagati s ukupno 1.500 m2 korisnog prostora.

Gradnja novih poslovnih objekata počela je u prosincu lani, a direktor Kristijan Danjko i više je nego zadovoljan napredovanjem radova koji je tvrtka povjerila Graditeljskom poduzeću MIPCRO.

Uz halu, gradi se i prateći prodajno-poslovni objekt.

Nakon dovršetka, u nove će prostore biti preseljene obje tvrtke koje posluju u sklopu BGW grupe, a to su BGW Montaža (sa 70 radnika) i BGW Electronics (65 zaposlenih), a koji sada posluje u unajmljenom objektu u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, pretijesnom za tvrtku u ekspanziji.

- U novoj hali u Industrijskoj zoni odvijat će se proizvodnja električnih ormara i transportnih traka za domaće i inozemno tržište. U poslovnom objektu koji gradimo kao aneks, u prizemlju će biti prodavaonica elektromaterijala i rasvjetnih tijela te prateći prostori za djelatnike, garderobe, kuhinju, prostor za alat, sanitarije i kotlovnicu. Na prvom će katu biti uredski prostori, a na trećem prostori za sastanke – otkriva K. Danjko.

Bude li sve išlo predviđenim tijekom, sama gradnja trebala bi završiti do kraja listopada ove godine.

- Tada nam predstoji uređenje interijera za koje ćemo „potrošiti“ još dva mjeseca, tako da preseljenje planiramo u prosincu ove godine. Uz 135 sadašnjih radnika iz Montaže i Eletronicsa koje ćemo ovdje preseliti, otvorit ćemo i 20 novih radnih mjesta – izjavio je Danjko.

Da ova perspektivna tvrtka na tome neće stati potvrđuje i njegova izjava o tome da se već u dogledno vrijeme planira ići u proširenje hale dogradnjom nove, s južne strane, pri čemu je postojeći objekt već prilagođen na način da omogući nesmetanu dogradnju.

Inače, pošto je riječ o greenfield investiciji, ulagači koriste i benefite Grada Ivanca predviđene za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u Industrijskoj zoni Ivanec, a koji će investitoru smanjiti troškove investicije.

print