Novosti

Od ponedjeljka, 16. ožujka, na snazi Odluka gradonačelnika o postupanju u radu Dječjeg vrtića „Ivančice“ Ivanec

Ponedjeljak

Temeljem Odluke Vlade RH o obustavi izvođenja nastave na visokim učilištima, u srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu te Preporuke Stožera civilne zaštite Grada Ivanca o postupanju u radu Dječjeg vrtića „Ivančice“ Ivanec, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić donio je Odluku kojom se utvrđuju razlozi, razdoblje i način postupanja u radu Dječjeg vrtića „Ivančice“ Ivanec u uvjetima proglašene epidemije uzrokovane koronavirusom.

Ovom Odlukom gradonačelnik obustavlja redovni rad vezan uz prijam djece u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja te nalaže da se otkažu svi izleti i odlasci djece izvan prostora vrtića.

Ravnateljica ustanove zadužena je za koordinaciju svih za to vezanih poslova i aktivnosti.

Zaposlenici ustanova dolazit će na radno mjesto sukladno odluci ravnatelja vrtića, a u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Grada Ivanca, kao i uz pridržavanje svih preporuka vezanih za prevenciju i zaštitu širenja zarazne bolesti.

Zaposlenici ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja dužni su osigurati prihvat djece koja pohađaju programe u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Roditelji koji nemaju mogućnosti zbrinuti djecu moći će dovoditi djecu u vrtiće uz stroge mjere sanitarne higijene.

U slučaju odvijanja programa dječjih vrtića, ustanove su dužne osigurati najviše higijenske standarde, a koji se prvenstveno odnose na:

  • osiguranje punktova sa dezinfekcijskim sredstvima u dovoljnim količinama,
  • davanje jasnih uputa roditeljima i djeci o načinu neverbalnog komuniciranja, a koje se naročito odnose na bliske socijalne kontakte
  • davanje jasnih uputa roditeljima da ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37,5 °C) da ne dovode djecu u ustanove,
  • te na vidljivom mjestu istaknuti upute o pranju ruku.

Provedba ove Odluke počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine i traje do opoziva.

print