Novosti

Najavljen Poslovni uzlet u Ivancu

Srijeda

Na tiskovnoj konferenciji koja je u utorak, 9. lipnja, održana u Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je projekt „Poslovni uzlet grada Ivanca“, poslovna manifestacija na kojoj će se 18. lipnja u Hotelu Orion, u organizaciji Grada Ivanca, Varaždinske županije te Poslovnog dnevnika, održati besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike.

Projekt je predstavio zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, a župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je pozitivne strane održavanja ove manifestacije u gradu gdje prevladavaju mala poduzeća i obrti.

- Ivanec svakako zaslužuje mjesto na mapi ''Poslovnog uzleta'' jer ima zbilja velik potencijal da postane grad s visokim životnim standardom i povoljnim okruženjem za rad i život lokalnog stanovništva, gospodarstvenika i pojedinaca koji svoj interes vide kroz ulaganja na ovom području - naglasio je župan Štromar. Dodao je da u Varaždinskoj županiji trenutačno vlada vrlo pozitivna investicijska klima, a da je ovaj prostor potpuno spreman i siguran za inozemne ulagače, potvrđuju i skora otvorenja pogona u kojima će biti zaposleno 500 radnika.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić također je izrazio zadovoljstvo što će ivanečki poduzetnici i obrtnici dobiti priliku da sudjeluju na besplatnim edukacijama.

-Grad Ivanec već šestu godinu zaredom organizira sve posjećeniji gospodarski sajam, pa smo prepoznali i vrijednost manifestacije Poslovnog dnevnika čije će pripremljene edukacije poduzetnicima i obrtnicima omogućiti dobivanje pragmatičnih i korisnih znanja - naglasio je Batinić te istaknuo da u ivanečkim poduzetničkim zonama još ima zemljišta na raspolaganju za poduzetnike i potencijalne nove investitore. Najavio je i da Grad Ivanec planira kroz programe prekvalificirati i dodatno obrazovati prvenstveno nezaposlene građane, posebno mlađe obrazovane ljude do 30 godina.

Inače, projekt „Poslovni uzlet“ organizira se od 2014. godine. U početku su se besplatne edukacije za poduzetnike događale na županijskom i regionalnom nivou, a u 2015. godini šire se na razinu gradova. Poslovni uzlet izrazito je pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe i na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj.

Preko 50% radne snage u Hrvatskoj zapošljavaju mali i srednji poduzetnici. Iz tog razloga, važno je da se poduzetnici dodatno educiraju i da se njime pomogne kako bi i dalje nastavali sa svojim pozitivnom radom. Poticanje poduzetništva vodi do zapošljavanja građana što povećava gospodarski rast, BDP i samim time i plaće i doprinose što kvalitetnijem životnom standardu.

print