Novosti

Blagoslovljena i otvorena Župna knjižnica sv. Jeronima

Ponedjeljak

Župna dvorana u Ivancu sinoć je bila gotovo pretijesna za brojne vjernike i goste koji su se odazvali pozivu da svojom nazočnošću uveličaju nesvakidašnji događaj za župu – otvaranje župne knjižnice.

A ona je otvorena uz blagoslov mons. Josipa Mrzljaka, umirovljenog varaždinskog biskupa. 

Uz domaćeg županika vlč. Kristijana Stojka i kapelana vlč. Mišela Kovačevića, otvaranju su nazočili i brojni gosti, među njima i ravnatelj Doma za svećenike u Varaždinu preč. Mirko Horvatić, zatim, voditeljica Biskupske knjižnice Irena Gotal, pa voditeljica župske Zajednice vjernika Kursiljo Silvija Čavlek i drugi.

Otvaranju se odazvao i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojom zamjenicom Lidijom Kozina te pročelnicom Ljiljanom Risek.

Novootvorena knjižnica nosi ime sv. Jeronima, crkvenog oca i naučitelja, čija se 1.600 obljetnica smrti obilježava upravo ove godine. 

U ime brojnih volontera i suradnika koji su tijekom proteklih godina, a naročito u posljednje vrijeme – kada je knjižnicu trebalo organizacijski pripremiti za rad –  u taj projekt unijeli mnogo osobnog žara, rada i dobre volje, zahvalio je Dražen Krtanjek. 

Među njima su, naglasio je, i bivši župnik vlč. Zoran Gložinić i kapelan vlč. Petar Mlakar, ali i mnogi drugi koji nisu žalili vremena kako bi pokrenuli rad knjižnice.

Nakon blagoslova, program je nastavljen predstavljanjem knjiga koje je u opsežnijem osvrtu iznijela spisateljica, teatrologinja te profesorica na Osječkoj umjetničkoj akademiji dr. sc. Sanja Nikčević.

Program je prošao u vedrom i opuštenom tonu, a pjesmom ga je uljepšao zbor mladih pod vodstvom Lucije Šambar. 

Svi zajedno potkraj programa lijepom su gestom iznenadili župnika Stojka te mu, u povodu rođendana, zapjevali prigodnu pjesmu i uručili mu dar.

U povodu otvaranja župne Knjižnice, Grad Ivanec je župi uručio prigodnu novčanu donaciju za kupnju novih knjiga kojima će obogatiti knjižni fond, a knjižnici je poklonio i paket knjiga Ivanec – Planinarski grad.

print