Novosti

DJECO I GRAĐANI U nedjelju, 16. 02., dođite na Ivonjski fašink, stižu 24 maskirane grupe

Petak

U organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska, a uz tradicionalno pokroviteljstvo i novčanu potporu Grada Ivanca i supokroviteljstvo Turističke zajednice, ove će se nedjelje, 16. veljače, održati Ivonjski fašink.

Svoje sudjelovanje u fašničkoj povorci do danas su potvrdile 24 maskirane skupine iz Istarske, Međimurske, Varaždinske i Sisačke županije te iz više slovenskih mjesta, sa 660 sudionika. Predvodit će ih, dakako, domaćini iz Maske.

Posebno naglašavamo da ove godine maskirana povorka s polazišne točke kod Srednje škole kreće ranije negoli proteklih godina (u 13.30 sati), tako da se dolazak maškara na špicu očekuje oko 14 sati.

Nakon što, uz larmanje i norije, prošeću ivanečkim ulicama te se domognu ključeva grada koje će im uručiti gradonačelnik Milorad Batinić, maškare će proglasiti Fašničku Republiku te nakon toga početi sa središnjim programom na gradskoj špici koji će, po običaju, završiti spaljivanjem Fašnika.

Program će voditi ivanečki vicmaher Marijan Gotal – Cican, a prvi put pridružuje mu se član Maske Goran Friščić.

Nakon službenog programa svi sudionici zabavu će nastaviti u velikoj dvorani KTC-a Ivanec, uz glazbu i fašnički ples.

Organizatori pozivaju i sve ostale maskirane građane i djecu, bilo pojedinačno ili u grupama, da se također uključe u fašničku povorku.

Za vrijeme održavanja manifestacije, u Ivancu će na snazi biti i posebna regulacija prometa. Promet će biti zatvoren u Malezovoj ulici (kod Chibe), u Nazorovoj (kod Poštanskog ureda), u Rajterovoj (kod Gost&One) i u Varaždinskoj (kod ulaza u Arnoldovu), a vozila će prometovati obilaznim pravcima.

print