Novosti

VJETAR RASKRIVA KROVOVE I LOMI STABLA Izbjegavajte kretanje parkom, ne zadržavajte se kod starih objekata i stabala

Ponedjeljak

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec poziva sve građane, a osobito djecu, da zbog snažnog vjetra koji raskriva krovove, nosi crjepove, lomi i ruši cijela stabla i teške grane, izbjegavaju kretanje parkovima te zadržavanje ispod trošnih i starih objekata i stabala.

Pozivaju se učenici Osnovne škole Ivanec da izbjegavaju kretanje parkom (bivši poligon) kod škole.

Meteorolozi upozoravaju da će vjetar ovakvom jačinom nastaviti puhati i tijekom cijelog dana pa stoga sve građane i djecu pozivamo na oprez.

Do trenutka ovog izvješća (oko 14 sati) DVD Ivanec danas je intervenirao već osam puta.

Kako su nas izvijestili, već u 07:51 sati zaprimljena je dojava o potrebi za tehničkom intervencijom u ulici S. Vukovića na objektu koji je uslijed olujnog vjetra ostao bez krova.

Malo zatim zaprimljena je dojava o potrebi uklanjanja dijela krova na obiteljskoj kući u istoj ulici. Nakon povratka u DVD uslijedilo je još nekoliko dojava, pa su tako intervenirali u Varaždinskoj ulici, gdje je vjetar odnio kompletni krov s trgovine auto dijelovima, a nakon toga su u Kaniži i Horvatskom sanirali krovišta i, u jednom slučaju, plinski dimnjak.

Stablo koje se srušilo na skladište u Rudarskoj ulici je također uklonjeno s krova. Nakon toga su još ugasili jedan zapaljen dimnjak u Vuglovcu.

- Ukupno, od 07:50-12:41 sati, odrađeno je 8 intervencija, 7 tehničkih i jedna požarna, a na intervencijama je sudjelovalo 12 vatrogasaca s 3 vozila – izvještava zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina

print