Novosti

Pjesma, ples i stihovi na velikoj dječjoj manifestaciji Zebice – ptičeki se ženiju

Ponedjeljak

Veliko mnoštvo mališana, njihovih roditelja, baka i djedova u subotu se, 8. veljače, u krugu ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice okupilo na manifestaciji Zebice – tičeki se ženiju.

Priredbu, koja se i ove godine potvrdila kao omiljena dječja manifestacija, organizirala je Udruga udomitelja Nada u suradnji s dječjim vrtićima Ivančice i Bambi, koji su priredili prigodan dječji program i park ukrasili stotinama balona i šarenih ukrasa.

U pomoć su priskočili i Grad Ivanec, sponzori, građani i volonteri.

I ove godine priredba je organizirana sa željom očuvanja jednog od najljepših običaja našega kraja kojima se simbolično povezuju djeca i ptičice.

A on govori o tome kako su im, nakon noćne svadbe, ptičice na granama ostavljale skromne darove (pokoji kolačić, bombon i sl.), pa je djeci u jutarnjim satima valjalo bosih nogu poći u potragu za „štučicama“.

Nakon programa ispunjena pjesmom, plesom, stihovima i glumom koji su izveli maleni iz oba dječja vrtića, druženje je nastavljeno uz kolače i grickalice za dječicu te kuhano vino i punč za odrasle.

Svako dijete dobilo je slatki svatovski dar, a potom su s grančica i ograda poskidali i balone te ukrase u obliku srca i ptičica te sve to šarenilo ponijeli sa sobom kući, kao uspomenu na još jedne ptičje svatove.

Sve okupljene kratko su pozdravile Mladenka Ravenski, predsjednica Udruge Nada, i Milena Golubić, ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice. Program je vodila Melita Rajh, aktivistica Udruge Nada.

Ovom manifestacijom sedmu godinu za redom produljena je tradicija dječjeg okupljanja na priredbi Zebice – ptičeki se ženiju.

print