Novosti

OBAVIJEST STANARIMA Zbog opasnosti od loma, u četvrtak, 13. 02., uklanjanje hrasta na raskrižju Gajeve i Kumičićeve

Petak

Obavještavamo građane da će se u četvrtak, 13. veljače, izvršiti rušenje stabla hrasta na raskrižju Gajeve i Kumičićeve ulice u Ivancu (kod trgovine Offertissima).

Građane pozivamo da toga dana svoje automobile ne parkiraju na prostoru ispred Offertissime kao i na parkiralištu s južne strane zgrade u Ulici Đure Arnolda 13, a jednako tako i na parkirnom prostoru nasuprot zgrade Srednje škole Ivanec, kako ne bi došlo do pada grana na vozila.

Hrast je teško bolestan i mora se ukloniti zbog velikog rizika od loma i opasnosti koju predstavlja za sigurnost građana i njihove imovine.

Potvrđuje to i izvješće Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog, čiji su stručnjaci pregledali stablo.

-Na temelju analize možemo zaključiti da je uslijed građevinskih radova, koji su ovdje obavljani prošlih godina, došlo do oštećenja korijenja i pridanka stabla. Na pridanku je zdrav dio debla inficiran gljivama truležnicama, koje su prouzročile njegovu razgradnju i odumiranje. Budući da postoji velik rizik od loma (to više što hrast ima široku, razgranatu košnju), a imajući u vidu specifičnost prostora u kome se nalazi, preporučamo njegovo hitno uklanjanje. Nakon toga preporučamo i uklanjanje panja, bilo vađenjem ili niveliranjem ispod površine zemlje korištenjem glodalice - ističe se u izvješću o  pregledu koje potpisuje mr. sc. Miljenko Županić.

Rušenje će izvršiti tvrtka Cedrus Forest.

Ujedno obavještavamo građane da će istog dana biti uklonjeno i suho deblo borovca kod zgrada u Ulici Vladimira Nazora 19.

print