Novosti

BIVŠI RETRO Završetak i otvaranje prostora za Klub mladih, KUD R. Rajter i druge udruge još ove godine

Petak

Grad Ivanec pokrenuo je opsežne investicijske radove na obnovi i rekonstrukciji objekta (bivši Retro) u ivanečkoj Nazorovoj ulici 46, koji je teško stradao u podmetnutom požaru 2017. godine.

Temeljem opredjeljenja i odluke Grada kao vlasnika da ovaj objekt više ne daje u najam, već da će ga obnoviti, urediti i dati na korištenje mladima i gradskim udrugama (prvenstveno Klubu mladih i KUD-u Rudolf Rajter), krajem prošle godine počelo je izvođenje radova u prvoj fazi.

Proteklih tjedana odrađeni su kompletni grubi građevinski radovi kojima je zgrada poprimila konačni projektni oblik.

Zatvorena je nekadašnja terasa kafića i pretvorena u prostor koji će ubuduće biti višenamjenska dvorana sa čajnom kuhinjom i pozornicom.

Izvedeni su pregradni zidovi i instalacije sanitarnog čvora, a sagrađen je i veći dio vodovodnih i elektro instalacija.

Dio radova, koji se tada nisu mogli izvesti iz tehničkih razloga (niske temperature) odgođen je za veljaču, ali je zato u međuvremenu montirana suvremena kvalitetna stolarija koja je zamijenila staru, uništenu u požaru.
- U pauzi između završetka prve i početka druge faze radova, u pomoć će uskočiti i Klub mladih Ivanec čiji će volonteri, uz pomoć doniranog materijala, izvesti i ugraditi pozornicu i akustičku oblogu te dati svoj kreativni doprinos uređenju interijera – ističe potpredsjednik Kluba mladih mag. ing. arh. Marko Friščić.

U idućoj fazi radova, za koju su u gradskom proračunu sredstva osigurana, predviđeno je uređenje ulaza i završetak radova u interijeru, kako bi se prostori mogli početi koristiti.

A to podrazumijeva postavljanje završnih zidnih i podnih obloga, vrata, rasvjete, grijanja, sanitarija i opremanje dijela višenamjenske dvorane.

Bude li sve teklo po zacrtanom planu, završetak radova i otvaranje objekta očekuje se sredinom ove godine.

Inače, vrijednost radova obavljenih u prvoj fazi je 812.500 kuna, a od toga je 250.000 kuna Grad Ivanec privukao iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekte uređenja potpisuje Studio Nexar iz Ivanca.

print