Novosti

Dječja manifestacija Zebice – tičeki se ženiju u subotu, 8. veljače, u krugu Dječjeg vrtića Ivančice

Srijeda

Brojni šareni ukrasi kojima će biti urešen cijeli krug Dječjeg vrtića Ivančice, a koje će djeca nakon fešte moći ponijeti sa sobom, tek su dio svatovske atmosfere koja će ove subote, 8. veljače, vladati na dječjoj manifestaciji Zebice – tičeki se ženiju.

Tičeke priređuje Udruga udomitelja Nada u suradnji s dječjim vrtićima Ivančice i Bambi, a njome organizatori od zaborava žele otrgnuti pučke predaje koje govore o tome kako su, nakon cjelonoćne svatovske zabave, ptičji svatovi na grančicama stabala običavali ostaviti male poklone za djecu.

A dok bi dječica po snijegu u voćnjacima tražila darove, događalo se da im usput ozebu nožice i ručice pa otuda i naziv – zebice.

S obzirom na to da je veliki ivanečki park jesenas obnovljen mladim nasadom te da mlada stabalca i sadnice ukrasnog grmlja treba zaštititi, Zebice će se održati u Dječjem vrtiću Ivančice.

Ptičice će, poručuju iz Nade, i ove godine svakom djetetu ostaviti slatki poklon, pa su svi roditelji, bake i djedovi pozvani da svoju djecu i unuke na okupljanje u vrtić dovedu u 15 sati te da čuju program koji će za njih izvesti mališani vrtića Ivančice i Bambi.

Sve sudionike ptičje svadbe očekuju kolači, grickalice i čaj, odrasli će se moći počastiti kuhanim vinom i punčom, a malene pak očekuje više od 600 slatkih paketića.

print