Novosti

POD POKROVITELJSTVOM GRADA IVANCA U Stažnjevcu održani 10. dani glume

Utorak

Oko 500 posjetitelja proteklog je vikenda u stažnjevečkoj staroj školi pratilo 10. dane glume koje je organizirala Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec sa svojom Glumačkom družinom Komedijaši.

Oba dana manifestacije velika dvorana je bila krcata, a posjetitelji su tražili mjesto više kako bi proveli vrijeme uz komedije domaćih velikih i malih Komedijaša te predstave gostujućih družina iz Sv. Đurđa, Krapine, Peteranca, Vidovca, Sv. Ivana Zeline i Sračinca.

Domaćinima je na jubilarnim Danima glume čestitao gradonačelnik Milorad Batinić.

- Grad je preuredio staru školu upravo zato kako bi se u njoj mogle održavati manifestacije poput ovih. Dodatna sredstva izdvojili smo i lani, u cilju uređenja prostorija i grijanja za prijam gostiju, a nastavak radova na uređenju podova kreće ove godine. Pozivam vas da vašu novu predstavu održite u Kinu Ivanec te da njome nasmijete i Ivančane – pozvao je gradonačelnik.

Manifestaciju su otvorili Komedijaši premijernim izvođenjem nove predstave Sretna vijest, (autorica: Marina Đurasek) kojom su do suza nasmijali publiku, a publika je burnim aplauzom nagradila i Male komedijaše u prvi put izvedenoj predstavi Ljepotica i zvijer, kojom su drugog dana manifestacije zatvorili jubilarne 10. dane glume.

I ovogodišnje Dane glume, kao i sve dosadašnje, novčano je podupro Grad Ivanec.

print