Novosti

U četvrtak, 23. siječnja, 30. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Četvrtak

Zbog hitnosti tematike, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek za četvrtak je, 23. siječnja, sazvala 30. sjednicu najvišeg gradskog predstavničkog tijela.

Na dnevnom redu je samo jedna točka – donošenje Odluke o davanju suglasnosti za pristupanje većem urbanom području Grada Varaždina.

Pritom treba pojasniti da je riječ o odluci vezanoj uz korištenje EU sredstava, a koju ivanečko Gradsko vijeće donosi kako bi Grad Ivanec mogao ući u sastav većeg urbanog područja za ITU Varaždin.

Skraćenica ITU znači - mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja, koja su od velike važnosti za razvoj urbanih i ruralnih područja u zemljama članicama EU.

Zakonom o regionalnom razvoju RH definirano je da su veća urbana područja gradovi koji, prema posljednjem popisu stanovništva, imaju više od 35.000 stanovnika, a to je na našem području jedino grad Varaždin.

Temeljem odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kojom se Grad Varaždin s okolnim područjem utvrđuje područjem za moguće proširenje provedbe ITU mehanizma u financijskom razdoblju 2021. – 2027., Grad Ivanec u kontekstu je potencijalno visokih teritorijalnih ulaganja u šire varaždinsko područje svakako zainteresiran da pristupi većem urbanom području Grada Varaždina.

print