Novosti

POSLOVNA ZONA IVANEC Za šest poduzetnika povukla 1,45 milijuna kn bespovratnih EU sredstava

Četvrtak

Kraj poslovne 2019. godine gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec, u sklopu koje posluje i Projektni ured za EU fondove, obilježila je dobrim vijestima vezanim uz projektne prijave za poduzetnike.

Od šest projektnih prijava koliko ih je Poslovna zona odradila za natječaj Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malih i srednjih poduzeća kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2, svih šest odobreno je za sufinanciranje.

Projektne prijave aplicirane su još krajem 2018., ali budući da je postupak evaluacije i ocjene njihove kvalitete dug i temeljit, za dio prijava još se očekuje potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, dok je dio njih u procesu dodjele odluka o financiranju.

Ukupna vrijednost svih prijavljenih projekata iznosi 2,88 milijuna kuna, a od čega je (temeljem prijava koje je aplicirala Poslovna zona), poduzetnicima odobreno bespovratnih 1,45 milijuna kuna.

S obzirom na to da su na natječaju prošli svi prijavljeni projekti te da bespovratna sredstva idu poduzećima, Projektni ured na ovaj je način pridonio modernizaciji i digitalizaciji njihovih poslovnih procesa, a samim time i njihovu daljnjem razvoju.

U korist ovoga govori i podatak da se provedbom odobrenih projekata očekuje otvaranje 25 novih radnih mjesta, povećanje prihoda i poboljšanje internih poslovnih procesa.

Itasu Prvomajskoj Ivanec za sufinanciranje je odobren projekt koji obuhvaća nabavu opreme i softvera ukupne vrijednosti 1,36 milijuna kuna, od čega je bespovratnih 645.440 kuna.

Ivanečkom knjigovodstvenom servisu M-fin usluge je za modernizaciju poslovanja odobren  projekt vrijedan 125.700, a EU bespovratna sredstva za njegovu provedbu iznose 85.470 kuna.

Poduzeću Falkonet iz Bednje za nova IKT rješenja stiže bespovratnih 316.200 kuna za projekt vrijedan ukupno 617.600 kuna.

Uspješna je bila i aplikacija projekta za Varaždinske vijesti d.d., za koje je prijavljen projekt vrijedan 324.600 kuna, dok im je bespovratno odobreno 166.200 kuna.

Arhitektonskom studiju Arhinatura iz Zaboka, za koji je Poslovna zona aplicirala projekt ukupne vrijednosti 226.000 kuna, stiže bespovratnih 115.700 kuna.

Bespovratna sredstva od 121.750 kuna, u projektu vrijednom 220.570 kuna, stižu i Servis centru iz Konjščine, za nabavu specijaliziranog softvera.

- Posebno veseli što su, uz ivanečke poduzetnike, stručnost i dobre reference Poslovne zone  prepoznali i poduzetnici iz Krapinske županije. Važno je istaknuti da su poduzetnici dio sredstava povukli i za trošak izrade projektne prijave, što im je uvelike smanjilo ulazne troškove kod apliciranja projektnog prijedloga – istaknula je direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr. sc. Lana Labaš te istaknula zadovoljstvo što će dio poduzetnika uspješnu suradnju s Poslovnom zonom nastaviti i dalje, kroz provedbu navedenih odobrenih projekata.

print