Novosti

Gradonačelnik M. Batinić na zboru građana Mjesnog odbora Prigorec

Ponedjeljak

Rješavanje pitanja priključka vode za klijeti i komunalni radovi bili su glavne teme o kojima se razgovaralo na zboru građana Mjesnog odbora Prigorec što je u nedjelju, 22. veljače, održan u prostorijama Područne škole. U njegovu radu sudjelovali su i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić te direktor Ivkoma d.d. i Ivkom voda Mladen Stanko i tehnički direktor Ranko Zbodulja. Zbor je vodio predsjednik Vijeća MO-a Prigorec Ivica Mudri. Zboru se odazvalo oko 60 građana.

Prije svega, dogovoreno je da će radovi na izvođenju priključaka vode prema klijetima biti izvedeni do kraja ove godine, po cijeni od 824 kune plative u pet jednakih obroka. Ivkom će putem mjesnog odbora dostaviti obrasce zahtjeva za priključenje klijeti na vodu, koje građani trebaju ispuniti i potpisati, a mjesni odbor će ih potom dostaviti ponovno u Ivkom. Službe Ivkoma telefonom će nakon toga kontaktirati mještane i dogovoriti terenski obilazak kako bi se na licu mjesta ustanovilo gdje će se postaviti vodomjeri. Uz zahtjev za priključenje, građani će morati dostaviti i kopiju katastarskog plana i vlasnički list, s time da se po dokumente ne treba ići na Katastar već se mogu „skinuti“ s Interneta.

Plaćanje vode primjenjivat će se za sve vlasnike jednako, odnosno, naplata će početi 1. siječnja 2016. godine.
Mještani su izrazili i nezadovoljstvo činjenicom da u njihovoj grobnoj kući nema tekuće vode, što je osobito neugodno radi nemogućnosti održavanja sanitarnog čvora, čišćenja prostorija i sl. Unatoč činjenici da u Ivkomu trenutačno nema raspoloživih sredstava za gradnju vodovoda do grobne kuće, gradonačelnik M. Batinić složio se s konstatacijom da takva situacija nije održiva te kazao da će Grad u suradnji s Ivkomom naći mogućnost (preko raspoloživih razvojnih sredstava) za gradnju oko 650 metara vodovoda. 

Također, gradonačelnik je obavijestio građane da će se ove godine uređivati dionica županijske ceste na potezu od Pilane do Područne škole, odnosno, da će se ta dionica duga oko 1.400 metara presvući novim slojem asfalta. Gradske stručne službe također će obilaskom terena utvrditi mogućnost da se na dionici od raskrižja do skretanja prema školi cesta proširi. Na zboru građana razgovaralo se i o cijelom nizu drugih tema – o mogućnosti gradnje nogostupa uz županijsku cestu, o tome zašto se ne ide na proširenje groblja (Ivkom je izvijestio da ima sve manje zahtjeva građana da se pokojnici ukapaju u Prigorcu, a sve je veća gravitacija ivanečkom groblju), o kanalizaciji, zimskoj službi itd.

print