Novosti

NEZABORAVNA ATMOSFERA Otvoren Advent u Ivancu, djeca i mladi okupirali klizalište

Ponedjeljak

Zajedničkim odbrojavanjem brojnih okupljenih građana, djece i mališana zadnjih sekunda do 17 sati te paljenjem blagdanske rasvjete, u nedjelju, 15. prosinca, otvoren je prvi Advent u Ivancu.

Odmah nakon što su reflektori rasvijetlili klizalište te se istovremeno upalila blagdanska rasvjeta na borićima, na girlandama oko klizališta te na Gradskoj vijećnici, više desetaka nestrpljive djece naprosto je poletjelo na 250 ledenih „kvadrata“ te time ujedno otvorilo prvo klizalište u Ivancu, postavljeno u strogom gradskom centru.

I dok su neka djeca poput strijela jurila ledenom površinom, za ostale je debi na klizaljkama bio nesigurniji. Srećom, padovi su bili bezazleni, u pomoć je priskakao i animator Dragan, a svim početnicima na raspolaganju su i „pingvini“ (pomagala za neklizače).

Ukratko, novi sadržaj oduševio je klince i mladež, a navala je bila tolika da su prvog dana organizatori naprosto morali produljiti rad klizališta do kasnijih večernjih sati.

Gužva kod kućica s blagdanskom ponudom pak je bila priča za sebe: za kuhano vino i džin, a pogotovo za fritule i kokice, hamburgere i ostale uobičajene adventske gurmanske zalogaje moralo se čekalo u repovima, a na svoje su došli i prodavači božićnih ukrasa i suvenira.

Osobito veselo bilo je kod prekrasno uređene blagdanske kućice dječjih vrtića Ivančice i Bambi, čije su je tete ukrasile maštovitim rukotvorinama na božićne teme.

Na sanjkama ispod bora djecu i odrasle dočekivao je Djed Božićnjak s kojim su se, dakako, svi htjeli fotografirati.

Adventska atmosfera sinoć je svakako bila nezaboravna, a u kolikom broju su se građani odazvali svjedoči i podatak da se pokraj kućica jedva moglo proći, a prepune su bile i sve vanjske terase i unutrašnjost svih ugostiteljskih objekata u centru.

Na prvom Adventu u Ivancu s građanima su se družili i gradonačelnik Milorad Batinić, njegova zamjenica Lidija Kozina, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek te više gradskih i pojedini županijski vijećnici.

Manifestacija se, dakako, u istom tonu nastavlja i idućih dana, točnije sve do 6. siječnja.

Kako smo već izvijestili, svi koji se žele upustiti u avanturu klizanja, klizaljke mogu unajmiti u kućici na ulazu u klizalište, a preizuti se mogu u šatoru pokraj kućice opremljenom klupama.

Grad Ivanec je uslugu organizacije klizališta povjerio ivanečkoj tvrtki DHM Dalibora Hranića.

Radno vrijeme klizališta

ponedjeljak – petak: 11.00 – 21.00 sat
subota: 9.00 – 23 sata
nedjelja: 9.00 – 21.00 sat
Na Božić i Novu godinu: 15.00 – 22.00 sata

Također, sve građane koji vole božićne pjesme pozivamo da svrate kod Gradske vijećnice posebno u srijedu, 18. prosinca u 18 sati, kada će na otvorenom zapjevati članice Ženskog vokalnog sastava Kaliope.

U njihovoj pjesmi ponovno ćete moći uživati u subotu, 21. prosinca u 10 sati te u petak, 27. prosinca, u 18.30 sati.

Također, pozivamo vas da u četvrtak, 19. prosinca, poslušate pučke božićne napjeve u izvođenju zbora iz župe Margečan, pod vodstvom Ivana Habuneka, nekadašnjeg voditelja Društva Lompuš iz Radovana.

Kraći program ispunjen blagdanskim pjesama također će izvesti na otvorenom, a počet će u 18 sati. Zbor će ponovno nastupiti u Ivancu u ponedjeljak, 23. prosinca.

print