Novosti

Objavljena Odluka o dodjeli stipendija Grada Ivanca za ak. godinu 2019./2020. – stipendiju dobiva 50 studenata

Petak

Komisija za dodjelu stipendija objavila je Odluku o dodjeli stipendija Grada Ivanca za akademsku godinu 2019./2020.

U skladu sa zaključkom gradonačelnika M. Batinića, kojim je odredio da će se u novoj ak. godini povećati broj i iznosi gradskih stipendija, Grad će studentima dodijeliti 50 stipendija, 10 više nego dosad.

Tih 10 stipendija više dodjeljuje se studentima koji ih primaju temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika te na temelju uspjeha u školovanju, odnosno studiju.

Takvih stipendija dodijeljeno je ukupno 40, a njihovi iznosi su s dosadašnjih 500 povećani na 600 kuna.

Grad Ivanec nastavlja stipendirati i studente temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja.

Oni za dodjelu stipendija ne trebaju konkurirati svake godine, već jednom odobrenu stipendiju koriste tijekom cijelog studija. Takvih stipendija Grad dodjeljuje 10, u iznosu od 800 kuna mjesečno.

S obzirom na to da 7 studenata ove stipendije nastavlja koristiti iz proteklih godina, u ak. godini 2019./2020. Grad je odobrio još 3 stipendije, i to za magistre strojarstva, koji su na području grada Ivanca deficitarno zanimanje.

Što se tiče natječaja za dodjelu stipendija temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, dosad je, kao jedan od uvjeta za pravo sudjelovanja studenata na natječaju, bio prosječni mjesečni ukupni neto prihod po članu kućanstva u prethodna 3 mjeseca u visini 2.500 kuna.

Gradonačelnik je svojim zaključkom ovaj cenzus povećao na 3.000 kuna, a time je  omogućeno većem broju studenata da konkuriraju za dodjelu gradske stipendije.

Nakon što prođe zakonski rok predviđen za podnošenje žalbi, donosi se konačna Odluka o dodjeli stipendija.

Ugovori o stipendiranju gradskim će stipendistima biti uručeni na prigodnoj svečanosti u subotu, 21. prosinca.

print