Novosti

Grad Ivanec, Poslovna zona i 20-ak ivanečkih poduzetnika na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata REXPO

Četvrtak

Grad Ivanec zajedno s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. te sa čak 20-ak ivanečkih poduzetnika u utorak i srijedu, 26. i 27. studenog, uspješno je nastupio na REXPO-u, najvećem regionalnom sajmu investicijskih projekata, održanom ukongresnom centru City Plaza Event Centra u Zgrebu.

Slijedom prakse kojom Grad pokriva troškove nastupa na uglednim sajamskim manifestacijama te tako poduzetnicima omogućuje da se besplatno promoviraju, Grad je i ovoga puta pokrio troškove organizacije, kotizacije, promotivnih aktivnosti, zajedničkih promotivnih materijala, usluge networkinga i poslovnog povezivanja te osigurao i svu ostaluorganizacijsku i logističku potporu.

REXPO se i ove godine potvrdio kao izvrsna prilika ivanečkim poduzetnicima da se promoviraju, predstave svoje poslovanje, ostvare poslovne kontakte, dogovore suradnju i razmjene iskustva s potencijalnim poslovnim partnerima i suradnicima iz cijele regije.

Poduzetnici koji su bili zainteresirani za osobno predstavljanje na štandu (a kojima je Grad Ivanec osigurao akreditacije),ostvarili su poslovne kontakte te dogovorili nove poslovne projekte za 2020. godinu. 

U izložbenom prostoru je, uz Grad Ivanec, svoje poduzeće osobno su predstavile Zdenka Šarolić, direktorica poduzeća Studio Nexar d.o.o. i Gordana Sokol, vlasnica poduzeća Falkonet d.o.o. Naročito velik interes prisutnih izlagača, ali i posjetitelja, izazvao je objekt Šumska vila.

U zakupljenom izložbenom prostoru su se, uz Grad Ivanec i Poslovnu zonu Ivanec, predstavili i Turistička zajednica Grada Ivanca te poduzeća Studio Nexar, Tesla, IBS, Foto Geci – Šumska vila, Izletište Jelenice, Izletište i skijalište Jarki, Hotel Orion, Poljoprivredna zadruga Ivanec, Stol – interijer, Termo tim, Design studio Ivan Goran Žunar, Falkonet, Geenea, DiV Plastic, Vivak, Evina kuća, Namještaj Rudy i Restoran Lipi.

Kao primjer dobre prakse, Grad Ivanec sudjelovao je i u izložbenom prostoru CLER-a (Centra za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci), zaduženog za provedbu BFC certificiranja u Hrvatskoj. 

Na izloženom štandu prezentirao je aktivnosti, benefite i način rada gradske uprave usmjerene ka stvaranju i održavanju povoljnog poslovnog okruženja za poduzetništvo.

Posebno je predstavljena jedna od visokokvalitetnih usluga Poslovne zone Ivanec d.o.o., a koja je financirana kroz EU projekt - riječ je o jedinstvenom web poslovnom imeniku grada Ivanca – IvanecBiz.

Grad Ivanec na taj je način razmijenio iskustva i primjere dobre prakse s predstavnicima drugih gradova Hrvatskoj, a koji svoje poslovanje usmjeravaju prema stvaranju povoljne klime za poduzetništvo.

Također, s predstavnicima CLER-a razmijenjeni su planovi i ideje za budući razvoj i napredak BFC certificiranja u Hrvatskoj.

Važno je istaknuti kako je osmi po redu REXPO Grad Ivanec posebno iskoristio za promociju i predstavljanje novog turističkog brenda Ivanca kao Planinarskog grada, a u predstavljanje novog brenda aktivno se uključilo i Hrvatskoplaninarsko društvo Ivančica Ivanec. 

Kroz dva dana trajanja Sajma održane su forumske stručne rasprave, konferencije i predavanja, a velik broj izlagača kroz  interaktivne prezentacije predstavio je svoje poslovanje i kapitalne projekte. Na taj su način sudionici sajma, među kojima i ivanečki poduzetnici tražili poslovne partnere i investitore za buduće širenje poslovanja. 

U izložbenim prostorima održavani su B2B susreti izlagača i zainteresiranih investitora.

print