Novosti

POZIV VLASNICIMA PASA U PRIGORCU Ne puštajte pse da se kreću bez nadzora!

Utorak

U naselju Prigorec uočeno je kretanje većeg broja pasa bez nadzora, a koji po prijavama građana, ugrožavaju nesmetano i sigurno kretanje školske djece i ostalih mještana.

Sukladno članku 11. Odluke Grada Ivanca o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama propisano je da je iz sigurnosnih razloga zabranjeno puštanje kućnih ljubimaca da se samostalno kreću po javnim površinama bez prisutnosti i nadzora vlasnika.

Posebno upozoravamo građane da je za postupanje protivno odredbama Odluke propisana  novčana kazna u iznosu do 2.000,00 kn.

Ukoliko djelatnici Veterinarske stanice Ivanec preuzmu psa koji se kreće bez nadzora po javnim površinama, vlasnik će, osim navedene kazne, snositi i troškove hvatanja, preuzimanja i zbrinjavanja psa u Veterinarskoj stanici.

Komunalno redarstvo Grada Ivanca i Veterinarska stanica Ivanec vršit će pojačanu kontrolu kretanja pasa bez nadzora, a to znači da su za neodgovorne vlasnike izvjesne novčane sankcije.

Apeliramo na sve vlasnike da se ne oglušuju na žalbe i pritužbe svojih susjeda, da ne dozvole da psi koji lutaju naseljem ugrožavaju sigurnost djece i odraslih te da svoje kućne ljubimce ne puštaju da se bez nadzora kreću po javnim površinama.  

Komunalno redarstvo Grada Ivanca                                                                             

 

 

 

           

print