Novosti

Asfaltira se Ulica Antuna Mihanovića u Ivancu

Utorak

Danas se polaže asfalt na 500 metara Ulice Antuna Mihanovića u Ivancu, od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do Kraševca. 

Riječ je o ulici u kojoj je asfalt bio u iznimno lošem stanju (pogotovo u njenom gornjem dijelu) i kojoj je bila potrebna hitna sanacija. 

Budući da je veći dio Mihanovićeve u obuhvatu Aglomeracije Ivanec, a to znači da će se u njoj kopati i polagati kanalizacijske cijevi, cjelovito uređenje ove ulice bilo je planirano nakon završetka aglomeracijskih radova. Međutim, stanje asfalta u toj ulici bilo je tako loše da je ocijenjeno da je intervencija potrebna i prije početka Aglomeracije. 

U skladu s dogovorom Grada Ivanca i Mjesnog odbora Ivanec IV, koji se pismeno izjasnio da bi se mještani zasad zadovoljili s jeftinijim sanacijskim rješenjem, dok cjelovito uređenje ove prometnice očekuju u sklopu projekta Aglomeracije, sada se izvode radovi na pojačanom održavanju na način da se polaže tanji sloj asfalta. 

Asfaltiranje Mihanovićeve ulice dio je ovogodišnjeg „paketa“ modernizacije nerazvrstanih cesta, ulica i odvojaka koje na širem gradskom području provodi Grad Ivanec. 

Nakon Mihanovićeve, slijedi još asfaltiranje dionica u Cerju Tužnom i u Ivanečkoj Željeznici, nakon čega će modernizacijski program za 2019., vrijedan 3,4 milijuna kuna, biti priveden kraju.

Svi radovi financiraju se iz proračuna Grada Ivanca te uz 391.600 kuna potpore Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH.

Zahvaljujući tome, ove će se godine pod novim asfaltom naći ukupno više od 5 kilometara cesta širom gradskog područja.

print