Novosti

Obilježena 28. obljetnica pogibije vukovarskog branitelja Stjepana Vusića

Ponedjeljak

U nedjelju je, 17. studenog, polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom odana počast poginulom vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću koji počiva na groblju u Kamenici. 

Vusić je bio pripadnik Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, a poginuo je 18. studenog 1991. godine u Borovu Naselju, u pokušaju proboja iz neprijateljskog okruženja.

Uz članove Vusićeve najuže obitelji i rodbinu, u povodu obilježavanja tužne obljetnice na njegovo zadnje počivalište cvijeće je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić.

Uz pojedine gradske i županijske vijećnike, komemorativnom okupljanju odazvali su se i predstavnici Policijske postaje Ivanec te brojni predstavnici braniteljskih udruga iz Ivanca i Lepoglave, koji su cvijećem okitili i grobove poginulih vukovarskih branitelja s lepoglavskog područja, Tome Jambora i Josipa Kapustića, također pripadnika Zasebne postrojbe PU varaždinske.

Oni su, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara i civila ubijeni 20. studenog na zloglasnoj Ovčari kod Vukovara. Kao što je poznato, Zasebna postrojba PU varaždinske herojski je branila Vukovar od 11. rujna do 20. studenog 1991.

Molitvom i sjećanjima okupljeni su odali počast poginulima, a kao i svake godine, i ove godine emocije su bile pojačane u svjetlu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar.

print