Novosti

U nedjelju, 17. studenog, Ivanec obilježava Dan sjećanja na Vukovar

Četvrtak

Ivanec će i ove godine odati počast Vukovaru, gradu koji je postao simbol otpora, stradanja i borbe za slobodnu i neovisnu hrvatsku državu.

S obzirom na to da obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga i mnogi građani u ponedjeljak, 18. studenog, putuju na središnje komemorativne manifestacije u Vukovaru, u Ivancu će se Dan sjećanja obilježiti dan prije, u nedjelju.

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar toga će dana početi na mjesnom groblju u Kamenici u 16 sati, gdje će izaslanstvo Grada Ivanca položiti cvijeće na posljednje počivalište poginulog vukovarskog branitelja Stjepana Vusića.

Uz obitelj pokojnika, odavanju počasti pridružit će se i braniteljske udruge, gradski i županijski vijećnici i dr.

U ivanečkoj župnoj crkvi sv. Marije Magdalene istog će dana u 18 sati biti misa zadušnica za sve poginule i nestale branitelje te civilne žrtve Vukovara.

Nakon mise, iz crkve će krenuti kolona sjećanja prema spomen obilježju poginulim braniteljima na središnjem ivanečkom trgu.

Kao i prethodnih godina, usput će se paliti svijeće za pokoj duša svih vukovarskih žrtava, ali i svih onih koji su dali svoj život za Hrvatsku.

Koloni sjećanja pridružit će se i gradski čelnici, županijski i gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga i ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije te drugi  predstavnici javnog i civilnog života grada Ivanca.

U kolonu su pozvani i svi građani koji svojom nazočnošću žele odati počast vojnim i civilnim žrtvama Vukovara.

Nakon paljenja lampaša i poklona sjenama poginulih, bit će molitva za poginule.

Pokrovitelji ovih manifestacija su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Ivanec, a program zajednički provode Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i HVIDR-a u suradnji s Gradom, župom i Policijskom postajom Ivanec.

print