Novosti

Počelo asfaltiranje Gajeve ulice, u završnoj fazi modernizacijski radovi vrijedni 685.000 kuna

Četvrtak

U skladu s najavom da će Gajeva ulica biti asfaltirana krajem listopada, u četvrtak, 31. listopada, počelo je polaganje grubog asfaltnog sloja na potezu od Nazorove do Šabanove ulice.

Tijekom rekonstrukcijskih radova koji su otvoreni početkom rujna, ulica je proširena, djelomično je rekonstruirano raskrižje Gajeva-Nazorova i izgrađena je oborinska odvodnja.

Temeljem riješenih imovinsko-pravnih odnosa, sa sjeverne strane ceste uklonjena je živica, čime je omogućeno proširenje ulice.  

S te su strane sagrađeni nova ograda i novi nogostup, tako da ovaj dio Gajeve sada ima obostrani nogostup, a samim tim je uvelike povećana sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece. Poznato je naime, da je promet na ovom pravcu i inače vrlo intenzivan jer riječ je o glavnoj prometnici koja vodi prema osnovnoj školi i dječjem vrtiću i na kojoj vladaju velike gužve u „špicama“, kada roditelji dovoze i odvoze djecu iz vrtića i kada su na putu učenici-pješaci.  

Upravo ovaj, sigurnosni razlog, uz činjenicu da je asfalt na ovom dijelu ulice bio posve dotrajao, a cesta u vrlo lošem stanju, bili su glavni razlozi zbog kojih je Grad krenuo u ove radove.
Investicija je vrijedna je 685.000 kuna, a financira je Grad Ivanec. Radove izvodi PZC Varaždin, iz kojeg najavljuju da će fini sloja asfalt položiti idući tjedan.

print