Novosti

SVI SVETI Položen vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju Ivanec

Četvrtak

U povodu Svih svetih, izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno gradonačelnikom Miloradom Batinićem danas je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Ivancu. 

Polaganju vijenca i molitvi za pokoj duša svih preminulih sugrađana, a osobito poginulih branitelja, nazočila je i rodbina poginulih, predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec te pojedini gradski i županijski vijećnici.

Za sve pokojne molitvu kod križa predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko. 

-I ove godine okupili smo se ovdje uoči svetkovine Svih svetihkako bismo se prisjetili svih naših dragih pokojnika, prijatelja i znanaca, a osobito poginulih branitelja, te se pomolili za njihove duše. Ovdje, na groblju, gdje počivaju njihova tijela, čine nam se bliži. Čitanje iz Evanđelja koje smo upravo čuli, a koje govori o tome kako su žene koje su došle pomazati mrtvog Krista našle prazan grob, poruka su nam uskrsnuća. Isus nam poručuje da nam je svima jednog dana poći putem smrti, ali i to da se ne trebamo bojati, već da u vjeri uskrsnuća u nadi i bez straha krenemo njime kako bismo stigli u Očev nebeski dom – poručio je vlč. Stojko.

Okupljeni su se potom pomolili za sve umrle, za Crkvu, za mir u svijetu i spasenje svih ljudi.

print