Novosti

Predstavnice Poslovne zone Ivanec sudjelovale na Danu Hrvatske 2019. u Grazu

Četvrtak

Direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., mr.sc. Lana Labaš i voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata iz Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove Tamara Kljunić, sudjelovale su u srijedu, 23. listopada, na Danu Hrvatske 2019. godine u Grazu.

Poziv za sudjelovanje stigao je od organizatora manifestacije, Hrvatsko – austrijske trgovinske komore, s kojima Poslovna zona Ivanec, u ime Grada Ivanca, održava dugogodišnje poslovne odnose.

Događanje je obilježila tema EU fondova te mogućnosti koji oni predstavljaju za rast i razvitak poduzetništva te društvene i komunalne infrastrukture.

Također, izneseni su potencijali za suradnju između Hrvatske i Austrije na području inovacija, tehnologije, proizvodnje, turizma i poljoprivrede. Kao najveći potencijal suradnje prepoznato  je područje inovacija i proizvodnje.

Poslovna zona Ivanec d.o.o je sudjelovanje na ovom stručnom međunarodnom događanju iskoristila za predstavljanje investicijskih mogućnosti u ivanečke gospodarske zone te  povezivanje  i ostvarivanje suradnje s austrijskim poduzećima i nadležnim institucijama.

U tu svrhu su ostvareni kontakti s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova RH, glavnim opunomoćenikom Hrvatsko – austrijske trgovinske komore za Hrvatsku, počasnim konzulom  Slavkom Begićem te hrvatsko – austrijskom tvrtkom M1 Consulting, koja  u svom portfelju ima hrvatske i austrijske investitore.

Sudionicima su se obratili stručnjaci iz Hrvatsko – austrijske trgovinske komore, predstavnici Grada Graza i lokalnih uspješnih tvrtki koje djeluju u području tehnologije, vodoprivrede i poljoprivrede, a imaju iskustvo poslovanja u Hrvatskoj. Hrvatsku su zastupali predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poljoprivrede te Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

print