Novosti

Gradonačelnik M. Batinić s gradskim stručnim službama u Margečanu, Lukavcu, Gačicama, Prigorcu i Željeznici

Srijeda

U sklopu redovitog obilaska gradskih gradilišta kao i pojedinih problematičnih lokacija, na zamolbu predstavnika mjesnih odbora i gradskih vijećnika, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić jučer je s pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanko Rožmanom i stručnim suradnicima boravio u više mjesnih odbora te na licu mjesta s građanima rješavao pojedina pitanja.

Na inicijativu predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Margečan Zvonka Brežnjaka i gradske vijećnice Danice Prašnjak, obišao je problematičnu Ulicu Biškupovec u Margečanu, u kojoj je ugrožena sigurnost sudionika u prometu. 

Tom cestom je promet otežan, osobito na dijelu koji vodi kroz usjek, pa se na licu mjesta razgovaralo o mogućim načinima njena uređenja, a koji uključuju uređenje odvodnog kanala i proširenje ceste.

U Mjesnom odboru Gačice predstavnici Grada obišli su novouređeno dječje igralište pokraj autobusnog stajališta te s predsjednikom Vijeća MO-a Juricom Ratkajem razgovarali opotrebi da se ovo igralište ogradi i primjereno hortikulturno uredi. 

Gradonačelnik se uputio i u Lukavec, gdje je upravo u tijeku bilo asfaltiranje prostora ispred društvenog doma i ceste pokraj doma, nakon čega se pripremalo i polaganje asfalta na cestu iznad autobusnog stajališta. Ovi radovi izvode se u sklopu gradskog programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta za 2019. godinu.

U Mjesnom odboru Ivanečka Željeznica obiđen je dio novouređenog potoka Željeznice, gdje je ujedno, zajedničkim ulaganjem Hrvatskih voda i Grada Ivanca, sagrađen cijevni propust i uređen pristupni put do jedne kuće pod samom šumom.  

Predstavnici Grada obišli su i dio Bistrice u Prigorcu, na kome su još uvijek u tijeku opsežni radovi u izvođenju Hrvatskih voda, a koji su dogovoreni s Gradom Ivancem.

Na dijelu potoka na ulazu u naselje, koji je dosad bio najneuređeniji i najproblematičniji, uređene su obale i saniranakamena obloga potočnog korita. Inače, radovi se izvode nadionici od Friščićevog mlina (gdje se sada obavlja ručno čišćenje korita) uzvodno, u duljini od 300-njak metara.

Također, Grad je u Prigorcu, kod Severa, u suradnji sa ŽUC-om uredio dio ceste. Pritom je Grad s vlasnicima riješio imovinsko-pravne odnose i ograde te osigurao cijevi za oborinsku odvodnju, dok je ŽUC postavio rubnjake.

print