Novosti

Počelo čišćenje 600 metara Bistrice kroz Ivanec, slijede i radovi na kanalima – vrijednost gotovo 100.000 kn

Utorak

U ponedjeljak, 30. rujna, počeli su radovi na čišćenju Bistrice kroz Ivanec.

Financira ih Grad Ivanec iz svoga Programa održavanja za 2019. godinu.

Čišćenje korita i obala Bistrice počelo je na raskrižju kod Rajterove i Bistrice pa nizvodno, a odvijat će se na potezu dugom više od 600 metara, sve do mosta u Malezovoj ulici.

Sanirat će se i betonska stepenica u Ulici Bistrica.

Temeljem provedenog postupka javne nabave Grad Ivanec je obavljanje radova dodijelio najpovoljnijem izvođaču, tvrtki MS Iskopi Iz Vuglovca, a vrijedni su 66.300 kuna.

Podsjećamo također da se istovremeno radi i na gornjem toku Bistrice (u dogovoru Hrvatskih voda i Grada Ivanca), od Friščićevog mlina uzvodno, gdje se čiste zapuštene potočne obale i sanira kamena obloga korita, koja se na kritičnim dionicama obnavlja i pojačava.

U usporedbi s prijašnjim stanjem, novouređeni dio kvalitativno i estetski gotovo je neprepoznatljiv, a protočnost vodotoka uvelike je povećana

Grad Ivanec pokrenuo je i radove na čišćenju kanala: uz čišćenje 260 metara korita potoka Bukovec o kome smo već izvijestili, slijedi i čišćenje jarka Krči (iznad INA-ine benzinske crpke u Ivancu) u duljini 270 metara te kanala u Ivanečkom Vrhovcu duljine 70 metara.

K tome, čistit će se i 140 metara kanala u Jerovcu (Kuljevčica).

Vrijednost ovih radova je 32.640 kuna.

print