Novosti

Danas obilježavanje Dana oslobođenja Ivančice i 2. ivanečke bojne te obljetnice pogibije Ivana Severa

Srijeda

Danas će prigodnim manifestacijama biti obilježen Dan oslobođenja bivših vojnih objekata tzv. JNA na Ivančici (17. rujna 1991.) i Dan 2. ivanečke bojne 104. brigade Hrvatske vojske te 28. obljetnica pogibije Ivana Severa Nina, koji je na današnji dan prije 27 godina poginuo prilikom ratnih operacija oslobađanja vojarne Jalkovečke žrtve u Varaždinu.

Tim povodom će na ivanečkom groblju u 17.30 sati biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće na Ninovu grobu. 

Uz rodbinu i prijatelje, predstavnike braniteljskih udruga te izaslanstvo Grada Ivanca, svijećama i molitvom prisjetit će ga se i njegovi suborci, pripadnici specijalnih postrojbi, koji se na njegovu grobu okupljaju svake godine. Molitvu će predvoditi ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

U povodu Dana oslobođenja Ivančice i Dana 2. ivanečke bojne, u 18 sati će biti položeno i cvijeće kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih ivanovaca, gdje će se okupiti i pripadnici bivših specijalnih postrojbi i 2. bojne, a gdje će se nazočnima obratiti Vladimir Debeljak, bivši zapovjednik specijalnih postrojbi koje su oslobađale Ivančicu.

Nakon toga slijedi nastavak programa i okupljanja u Klubu umirovljenika u ivanečkoj Gajevoj ulici, gdje je predviđeno obraćanje Miljenka Grudičeka, predsjednika Udruge 104. brigade Hrvatske vojske – Ogranka Ivanec, gradonačelnika Milorada Batinića i drugih gostiju.

print