Novosti

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar u Ivancu

Ponedjeljak

U povodu otvaranja nove rukometne sezone 2019./2020. te popularizacije rukometa među djecom, u subotu, 14. rujna, u Ivancu je boravio izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i predsjednik Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza Lino Červar. 

Prije početka središnje svečanosti u srednjoškolskoj sportskoj dvorani, susreo se sa svojim domaćinima – Upravom kluba RK Ivančica na čelu s predsjednikom Josipom Šimunekom, rukometnim trenerima Vladimirom Canjugom i Stjepanom Poje i s drugim suradnicima. Izborniku je dobrodošlicu u Ivanec poželio i gradonačelnik Milorad Batinić koji se s njime i zadržao u razgovoru.

Centralna priredba održana je u sportskoj dvorani, gdje su gosta dočekali prvašići s roditeljima te treneri i igrači svih mlađih rukometnih ekipa. 

Červar je tom prilikom podržao obje kampanje koje provodi RK Ivančica, a to su „I ja želim na rukomet!“, koja je namijenjena djeci, te „Treniramo rukomet, a treniramo za život“, koja je namijenjena trenerima.

Obraćajući se publici, Červar se prisjetio vlastitih početaka bavljenja rukometom koji nisu bili laki jer je ponikao u maloj sredini, u kojoj nije imao adekvatne uvjete bavljenja ovim sportom. Pozvao je trenere da ne posustaju svom poslu u kome stvaraju velike ljude i velike igrače te da mlade generacije i odgajaju i educiraju, jer su obje komponente, i odgoj i obrazovanje, nedjeljiv dio sporta.

Djeci je naglasio važnost posvećenosti sportu, jer bez toga se ne može biti dobar igrač, te im poručio da im na ljestvici prioriteta trebaju biti – redom - škola, obitelj i rukomet.

Druženje s izbornikom nastavljeno je i poslije službenog programa, kada se fotografirao s djecom i roditeljima i podijelio autograme.

U sklopu programa podijeljeno je i više nagrada, izvučene su i tombole, a kasnije, uoči prve prvenstvene utakmice i pod poluvremenom, nastupile su članice Cheerleading kluba Bravo iz Varaždina.

U prvoj utakmici u novoj rukometnoj sezoni RK Ivančica je s 24:20 svladala ekipu MRK Sesvete 2.

print