Novosti

POČELA JE ŠKOLA! U OŠ I. K. Sakcinskog Ivanec ove godine 103 prvašića, 13 više nego lani

Ponedjeljak

Plesom, stihovima, scenskim igrama i s puno toplih riječi danas su, prvoga dana nastave u šk. godini 2019./2020., učitelji i stariji učenici svih osnovnih škola na području grada Ivanca poželjeli dobrodošlicu u školu novoj generaciji prvašića.

Prigodan program za nove đake u školskoj sportskoj dvorani za prvašiće je priređen i u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, gdje su im stariji učenici veselo poručili da škola nije samo ozbiljno mjesto za učenje, već i mjesto druženja, zabave i veselja.

Okupljenim učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj škole prof. Damir Jagić:

-Prvi dan škole jedan je od onih dana kojih se prisjećamo cijeloga života. Danas postajete učenici, a u vaš život ulazi i velika obveza – školovanje i obrazovanje. Želim da vam u školi bude lijepo i da budete uspješni – poručio je ravnatelj.

U novu šk. godinu ivanečka Osnovna škola, zajedno s područnim odjeljenjima u Salinovcu, Kuljevčici  i Prigorcu, ulazi sa 103 prvašića, 13 više nego lani.

Najviše ih je u Ivancu - 78 u četiri odjeljenja (prošle godine bila su 3 odjeljenja prvašića), u Salinovcu ih je 13, u Kuljevčici 8, a u Prigorcu četvero.

U ime Grada Ivanca, prvašiće i njihove roditelje pozdravio je i gradonačelnik Milorad Batinić. Ističući da su roditelji sami zbog prvog školskog dana i novih obveza koje ih iščekuju vjerojatno uzbuđeniji i od novopečenih đaka, poželio im je strpljenja, a malenima puno lijepih dana i uspjeha u školi. Dočeku prvašića nazočila je i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina.

Nakon kratkog programa dobrodošlice, nova generacija učenika krenula je u razrede, gdje su djeca prvi put sjela u školske klupe te se upoznala sa svojim razrednicama Andrijanom Šincek, Vesnom Pavlović, Marinom Novak i Bojanom Murić.

U Salinovcu im je razrednica Biserka Geček, u Kuljevčici Dijana Leskovar, a u Prigorcu Ivan Kušteljega.

Slično je danas bilo i u Osnovnoj školi Metela Ožegovića u Radovanu u koju su upisana (zajedno sa školama u Margečanu i Gačicama) ukupno 23 prvašića, od čega 18 u matičnoj školi.

U OŠ Radovan prvašiće vodi razrednica Ruža Grđan, u Margečanu Jelena Bosak, a u Gačicama Gordana Čehok.

Ove godine u osnovne škole na području grada Ivanca ukupno je krenulo točno 1.000 učenika.

print