Novosti

Sanira se klizište u Salinovcu, najveće na području grada Ivanca; vrijednost radova - 1,2 mil. kn

Petak

Grad Ivanec ovog je tjedna otvorio radove na sanaciji najvećeg klizišta na svom administrativnom području, na nerazvrstanoj cesti Salinovec – Šatornjak.

Riječ je o klizištu koje se aktiviralo za velikih kiša i bujica 2017. godine te teško oštetilo stotinjak metara prometnice i zahvatilo velik obuhvat površina iznad i ispod ove ceste (kako je to izgledalo može se vidjeti na fotografijama u prilogu iz 2017. godine), uključujući i put prema Severinima.

Sanacija će se izvoditi na kompletnom obuhvata klizišta.

Trenutačno se izvode radovi na izvedbi drenaže na sjevernom rubu klizišta, nakon kojih slijede radovi na izvedbi drenova i kamene potporne konstrukcije te konačno uređenje, tj. asfaltiranje nerazvrstane ceste koja vodi za Šatornjak. Sve kontaktne površine vratit će se u prvobitno stanje te će ih vlasnici moći i dalje nesmetano obrađivati.

Ova sanacija klizišta dio je većeg projekta sanacije klizišta na području Grada Ivanca planiranih u 2019. godini, a koju sa 963.000 kuna pomažu Hrvatske vode.

Podsjećamo, Grad Ivanec je ove godine uz potporu Hrvatskih voda već sanirao dva klizišta i to u Cvjetnoj ulici u Margečanu te u zaseoku Gužvinci u MO-u Gačice.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad je izvođenje radova dodijelio tvrtki ENIGMA d.o.o. iz Lepoglave, a vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna.

Preostaje sanacija još pet klizišnih lokacija i to na nerazvrstanim cestama u Prigorcu (Jazvečina 1 i 2), Knapić (Skradnjak), Pece (Šalamoni) te u Vuglovcu, a čiji se troškovi procjenjuju na 3 milijuna kuna.

print