Novosti

Gradska knjižnica i čitaonica raspisala 39. kajkavski književni natječaj Draga domača rieč

Petak

Ivanečka Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ raspisala je 39. kajkavski književni natječaj Draga domača rieč 2019.

Prema propozicijama, na natječaj se mogu javiti svi autori koji su zavičajnošću, življenjem ili radom vezani uz ivanečki kraj.

Teme su slobodne, a može se poslati najviše pet pjesničkih i proznih radova ne dužih od triju tipkanih stranica pisanih veličinom slova broj 12, font Times New Roman s dvostrukim proredom.

Učenički radovi ocjenjivat će se odvojeno od radova odraslih, a preporučuje se da radove šalju putem škola, s podacima o nazivu i sjedištu škole.

Odabrani i nagrađeni radovi bit će tiskani u zborniku natječajnog naziva te predstavljeni na javnoj priredbi, kada će se proglasiti i nagraditi najbolji radovi autora iz svake žanrovske i dobne skupine.

Zainteresirani autori pozvani su da svoje radove u tri primjerka, označene šifrom s njezinim rješenjem u zatvorenoj omotnici te autorovom adresom i  telefonskim brojem, šalju na adresu Gradske knjižnice i čitaonice „Gustav Krklec“, Ulica akademika Ladislava Šabana 3, Ivanec. Radove je potrebno poslati zaključno do 28. rujna 2019. godine.

Glavni pokrovitelj natječaja i ove je godine Grad Ivanec.

Sve dodatne informacije u Gradskoj knjižnici, tel. 042/782-165 http://knjiznice.nsk.hr/ivanec/

print