Novosti

U nedjelju u Bedencu 4. kelembarska pepijevka - Dijen bedijenske lenčarije

Petak

U organizaciji Udruge za kulturu i sport Bedenec, u tom će se naselju u nedjelju, 1. rujna, održati 4. kelembarska pepijevka – Dijen bedijenske lenčarije.

Manifestacija je to koja se održava svake druge godine, a koja objedinjuje prikaz lončarstva i drugih starih obrta i običaja bedenskoga kraja i okolice.

Održava se kod Etnohiže koja je proteklih godina izgrađena u suradnji Udruge i Grada Ivanca. Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Ivanec, koji je i ove godine novčano podupire.

Program počinje u 10 sati službenim otvaranjem i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, a nastavit će se cjelodnevnim prikazom i demonstracijom tradicijskih obrta i običaja toga kraja, obilaskom Etnohiže te raznim zabavnim, glazbenim i sportskim aktivnostima.

Organizatori pozivaju sve građane da u nedjelju dođu u Bedenec, da im se pridruže, razgledaju ponudu štandova i da se dobro zabave.

Kelembarska pepijevka priredba je koju je Grad Ivanec proglasio manifestacijom od posebnog interesa za očuvanje tradicijske kulturne baštine.

print