Novosti

Gradonačelnik M. Batinić predlaže Gradskom vijeću: Roditeljima nadoknada troškova za radne bilježnice i mape

Četvrtak

Gradonačelnik Milorad Batinić predložit će Gradskom vijeću Ivanec da rebalansom proračuna osigura sredstva kojima bi se roditeljima kompenzirali troškovi nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa za učenike od 2. do 8. razreda osnovnih škola, koji imaju prebivalište na području grada Ivanca.

Pošto su roditelji za novu šk. godinu radne bilježnice već nabavili, Grad bi im te troškove nadoknadio na način da im isplati iznos u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je propisan Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te pokrije trošak nabave likovnih mapa.

Slijedom toga, za učenike od 2. do 4. razreda roditeljima bi se isplatilo 110 kuna za radne bilježnice + trošak likovne mape koji iznosi 55 kuna za 2. razred, 57 kuna za 3. razred i 59 kuna za 4. razred.

Za učenike 5. i 6. razreda roditeljima bi se nadoknadio trošak obaveznih radnih bilježnica od 230 kuna + trošak za mape od 59 kuna, dok bi se za učenike 7. i 8. razreda roditeljima isplatio iznos za radne bilježnice od 340 kuna + 59 kuna za likovne mape.

Za sve to u proračunu bi trebalo osigurati oko 250.000 kuna.

Ovom mjerom bilo bi obuhvaćeno oko 870 učenika od 2. do 8. razreda.

Prvašići ovom mjerom ne bi bili obuhvaćeni budući da za opremanje za polazak u školu već dobivaju 700 kuna. Taj iznos je dosad već isplaćen na račune 130 roditelja prvašića (od ukupno 135, koliko će ih idućih dana sjesti u školske klupe).

Prijedlog gradonačelnika za osiguranje navedenih sredstava u gradskom proračunu pred vijećnicima će se naći već na prvoj rujanskoj sjednici.

print