Novosti

UREĐENJE VODOTOKA Sljedeći tjedan počinju radovi na ivanečkoj Bistrici

Četvrtak

U sklopu priprema za početak radova na ivanečkom bujičaru Bistrici, pročelnik gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanko Rožman jučer je s predstavnicima Hrvatskih voda Varaždin obišao lokacije radilišta na Bistrici kao i na nekim drugim potocima na kojima se u narednom vremenu također otvaraju radovi na tehničkom uređenju.

Što se tiče dijela Bistrice koji je u nadležnosti Hrvatskih voda, radovi počinju u ponedjeljak.

Također, uskoro kreće i čišćenje dijela Bistrice koji je pod ingerencijom Grada Ivanca, pri čemu će se potok od nanosa i mulja čistiti na potezu dugom 850 metara, od mosta u Malezovoj ulici uzvodno, do Zavojne ulice.

U međuvremenu su Hrvatske vode završile s radovima čišćenju potoka Bukovec (Rakovec) na području MO-a Kaniža. Radovi su obavljeni na potezu dugom oko 800 metara, od ušća u Bednju do pruge.

U uređenje ovoga potoka potom se uključio i Grad Ivanec, koji financira nastavak radova, točnije čišćenje Rakovca na dionici od pruge do državne ceste i uzvodno (na slici).

Radit će se i na uređenju 900 metara potoka Šikad u MO-u Punikve, a potvrđeno je da će Hrvatske vode intervenirati i na potoku Željeznici, gdje je potrebno sanirati obalu koju je potkopala voda.

Sanacija obale preduvjet je za uređenje mosta, koji će zajedno izgraditi Hrvatske vode i Grad Ivanec, nakon čega slijedi i sanacija pristupnog puta.

print