Novosti

Ovog vikenda 14. turnir u znak sjećanja na poginule vukovarske branitelje

Utorak

U subotu i nedjelju, 24. i 25. kolovoza, održat će se 14.memorijalni turnir za poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića, pripadnike Zasebne postrojbe PU varaždinske, koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do 20. studenog 1991. 

U skladu s praksom da se svečanost otvaranja svake godine naizmjenično održava na području gradova Ivanca i Lepoglave, koji su, uz Ministarstvo hrvatskih branitelja, već godinama pokrovitelji memorijala i novčano ga podupiru, ove će godine manifestacija biti otvorena u subotu, 24. kolovoza, na sportskom igralištu u Žarovnici. 

Poginulima će prethodno počast biti odana i na njihovim grobovima.

Nakon prigodnih obraćanja predstavnika pokrovitelja i organizatora, program se nastavlja revijalnim dječjim utakmicama i seniorskim malonogometnim turnirom. Turnir će se igrati i sljedećeg dana na igralištu u Jerovcu, a nakon završnice, najuspješnijima će biti dodijeljeni pehari.

Organizatori turnira su braniteljske udruge s područja Ivanca i Lepoglave – UDVDR i HVIDRA Ivanec, Hrvatski časnički zbor Ivanec i Branitelji Hrvatske iz Lepoglave.

Drugi dio memorijala održat će se u studenom, kada će se naš kraj poginulih vukovarskih heroja prisjetiti drugim komemorativnim manifestacijama te Danom sjećanja na Vukovar.

print