Novosti

Održani 12. stažnjevečki susreti, najveća sportsko-rekreacijska manifestacija ovoga kraja

Ponedjeljak

U organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Stažnjevec, na mjesnom sportskom igralištu Vinski potok u sjajnoj su atmosferi, kojoj je uvelike pridonijela i topla ljetna nedjelja,  dvanaestu godinu za redom održani Stažnjevečki susreti, najveća sportsko-rekreacijska manifestacija ovoga kraja.

Iako se ove godine ekipa Dijaspore nije uspjela okupiti pa su u mjesnim igrama snage odmjerile standardne ekipe Centra, Na malenom brijegu i Otoka ljubavi, raspoloženje je bilo odlično.

Tijekom cijeloga dana u raznim rekreacijskim i zabavnim disciplinama natjecali su se mještani svih generacija – seniori i seniorke, dječaci i djevojčice, bake i djedovi.

Skupilo se i mnogo posjetitelja koji su bodrili ekipe te se zabavljali uz domaću gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, dok su se za glazbeni štimung pobrinuli članovi Varalidca banda iz Jesenja.

Mještani su se natjecali u čak 21 disciplini, a nakon dugog zabavnog dana rezultate je proglasio predsjednik UŠR-a Stažnjevec Nikola Sedlar.

U ukupnom poretku pobjednički je naslov osvojila ekipa Centra, a slijede Na malenom brijegu i Otok ljubavi.

Pehare pobjednicima uručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Upućujući čestitke na borbenosti i fair playu svim ekipama, a posebno srčanim ekipama djece koja su se naročito istaknula u potezanju užetom, donio je i par lijepih vijesti mještanima Stažnjevca:

-Grad Ivanec je s vlasnikom igrališta dogovorio otkup ovog zemljišta, a nakon toga dat ćemo ga na raspolaganje Mjesnom odboru i UŠR-u da ga dalje uređuju i koriste za mjesne susrete i natjecanja. Također, uskoro kreće i nastavak uređenja unutarnjih prostora stare škole u Stažnjevcu, kako bi KUU i Glumačka družina Komedijaši za potrebe održavanja kulturnih i društvenih sadržaja dobili što primjerenije prostore – poručio je Batinić.

Stažnjevečkim susretima odazvao se i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem sa suradnicima.

print