Novosti

Brojne manifestacije uz obljetnicu pogibija branitelja D. Šešeta i I. Cecelje

Utorak

Obljetnica pogibija branitelja Dražena Šešeta iz Gačica i Ivice Cecelje iz Završja u nedjelju je obilježena posebnom manifestacijom u organizaciji DVD-a Gačice i UDVDR-a Ivanec, u suradnji s HVIDRA-om Ivanec.

Izaslanstva brojnih udruga i institucija te ugledni gosti, među kojima su bili i saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Lucija Rodeš, varaždinski dožupan Tomislav Paljak, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek i dr., na grobove poginulih položili su cvijeće i zapalili svijeće, a molitvu je predvodio margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac.

Službeni dio manifestacije, s obraćanjima domaćina i gostiju, održan je u prostorijama Područne škole u Gačicama, pri čemu su predstavnici UDVDR-a Ivanec održali prezentaciju o doprinosu građana ivanečkoga kraja stvaranju slobodne i suverene hrvatske države.

Dan sjećanja na poginule branitelje potom je nastavljen na sportskom igralištu gdje se domaćinima i gostima pridružio i gradski vijećnik Josip Grđan, izaslanik gradonačelnika.

Tu su posjetitelji imali prilike vidjeti vojnu opremu, a otvorena je i numizmatička izložba kolekcionara Martina Lukavskog, hrvatskog branitelja.

Članovi DVD-a Gačice u znak sjećanja na Dražena Šešeta, koji je također bio vatrogasac, održali su pokaznu vatrogasnu vježbu.

Nisu izostali ni sportski susreti: nakon ekipa djece iz Gačica i NK Ivančice, memorijalnu utakmicu odigrali su i DVD Gačice i UDVDR Ivanec. Pobijedili su domaćini sa 4:3.

print