Novosti

Obilježena 28. godišnjica pogibije branitelja Dražena Šešeta, pripadnika 2. GBR Gromovi

Petak

Komemorativnim okupljanjem na groblju u Margečanu u četvrtak je, 8. kolovoza, obilježena godišnjica pogibije branitelja Dražena Šešeta,  pripadnika 2. GBR Gromovi. 

Dražen je poginuo u Gređanima kod Topuskog, a u trenutku pogibije bilo mu je samo 20 godina.

U povodu 28. godišnjice pogibije, cvijeće na Draženov grob položilo je izaslanstvo Grada Ivanca koje su predvodili dogradonačelnik Branko Putarek te predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek s dopredsjednikom Ivanom Sedlarom. 

Svijeće na Draženovu grobu zapalili su i članovi njegove obitelji, predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski i županijski vijećnici, predstavnici mjesnih udruga i drugi građani.

Molitvu za Šešeta predvodio je margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac, a prisjećanje na Dražena pjesmom su popratile članice župskog zbora sv. Margarete i Zbor mladih Margaretine krijesnice.

Molilo se ujedno i za Ivicu Cecelju, branitelja iz susjednog Završja, koji je poginuo 8. kolovoza 1995. godine.Komemoraciji su nazočili supruga, sin i majka poginulog Cecelje. 

Nakon odavanja počasti poginulima na groblju, vlč. Pakrac je u crkvi sv. Margarete predvodio misu za domovinu i poginule branitelje.

Obljetnice pogibija dvaju branitelja koji počivaju na margečanskom groblju bit će obilježena i posebnom manifestacijom koju u nedjelju, 11. kolovoza, organizira DVD Margečan (čiji je Dražen bio član) u suradnji s UDVDR-om Ivanec i HVIDRA-om Ivanec – 4. danom sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju.

Program manifestacije dostupan je u privitku.

Povezani dokumenti

print