Novosti

Poslovna zona Ivanec počela s provedbom pilot usluge mentorske sheme HAMAG BICRO-a

Ponedjeljak

Nakon što je, s obzirom na uspješno i konstruktivno dosadašnje sudjelovanje u projektu BOND, sredinom srpnja započela s pripremom, gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec danas je (29. srpnja) počela s provedbom još jednog pilot projekta. 

Riječ je o provedbi usluge „Razvoj i provedba sustava mentoriranja poduzetnika“ tzv. mentorska shema, a provodi se u okviru projekta „Razvoj Mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – pilot projekt“.

Nositelj predmetnog projekta je HAMAG BICRO, a vanjski podugovoreni stručnjak za provedbu projekta je WYG savjetovanje d.o.o.

Mentorska shema podrazumijeva strukturiranu podršku koju mentor pruža korisniku, odnosno, pružanje usluga usmjeravanja i podrške u razvoju poduzetničkog pothvata i poslovanja u područjima za kojima je korisnik iskazao interes (npr. postupak registracije poduzeća, pravna i knjigovodstvena pitanja vezana uz pokretanje posla, izrada poslovnog modela, izrada poslovnog plana, alati za prezentaciju poslovne ideje, marketing, e-poslovanje, zaštita intelektualnog vlasništva, internacionalizacija poslovanja).

Usluga se provodi kroz savjetovanje i rad poduzetnika samentorom u prostorima Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Također, sistem savjetovanja omogućava i on line savjetovanje. Za obje varijante izvođenja Poslovna zona Ivanec osigurala je prostor u Poduzetničkom inkubatoru, te prateću tehničku podršku.

U pilot shemi provedbe mentorske sheme ivanečka će Poslovna zona obuhvatiti deset korisnika (početnika i ostalih poduzetnika) od kojih su glavnina ivanečki poduzetnici, a preostali korisnici usluge dolaze iz cijele Varaždinske županije.

Poslovna zona Ivanec d.o.o. jedan je od samo dvije potporne poduzetničke institucije na razini Hrvatske koje su odabraneza provedbu ove usluge, a odabrana je temeljem vrednovanja postignutih dosadašnjih rezultata u pružanju takve vrste usluga. 

Osim ove, po broju korisnika najvrjednije usluge, Zona će setijekom kolovoza i rujna uključiti i u provedbu još dvije pilot usluge u sklopu BOND-a, a to je provedba testiranja za standardizaciju pružanja usluge poduzetnika, kojoj je cilj ujednačavanje  kvalitete usluga koju pružaju PPI na razini Hrvatske i drugi projekat, razvoj usluge  baziran na primjeni dijagnostičkih alata, a koji će u konačnici rezultirati lakšom detekcijom konkretnih potreba poduzetnika. 

Sva tri projekta su svojevrsni nastavak i nadogradnja dosadašnjih usluga mentoriranja početnika, s time što su prošireni i na sve ostale zainteresirane poduzetnike, bez obzira na godine poslovanja.

Nadolazeći ljetni mjeseci stoga će za Poslovnu zonu Ivanec d.o.o. bit prepuni novih usluga i novih pilot projekata usmjerenih poticanju i razvoju poduzetništva.

Vrijednost cjelokupnog projekta koji provodi HAMAG BICRO je 7.012.151,61 kuna.

Važno je podsjetiti kako je još uvijek u tijeku i EU projekt „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“, a preko kojeg Poslovna zona pruža deset novih usluga za poduzetnike s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike. Podsjetimo,ukupna je vrijednost projekta 522.957,53  kuna, a od toga je Zoni bespovratno odobreno 436.561,26 kuna iz EU fondova. 

Navedeni projekt s provedbom završava u studenom.

print